Greška

Došlo je do greške.

Microsoftov novi Windows Terminal je dostupan za Windows 10

23.06.2019 19:15 | 0 Software/Web
Microsoftov novi Windows Terminal je dostupan za Windows 10


Microsoft je ranije ove godine prvi put prikazao Windows Terminal - svoju novu Windows aplikaciju za komandnu liniju. U pitanju je nova centralna lokacija gde je moguće pristupiti tradicionalnoj cmd liniji, PowerShell-u, kao i Windows Subsystem za Linux (WSL). Developeri su do sada mogli da kompajliraju i koriste Windows Terminal iz koda dostupnog preko GitHuba, a Microsoft je sada objavio jednostavan installer preko Windows Store-a.

Windows Terminal uključuje podršku za više tabova, kao i teme i podešavanja za developere koji žele da menjaju Terminal aplikaciju. Potrebno je izmeniti JSON fajl ukoliko želite da pristupite svim opcijama za prilagođavanje od starta, s obzirom da rani preview nema sve funkcije. Windows Terminal će podržavati i puno, GPU-zasnovano, renderovanje teksta, kao i emotikone.


Microsoft ističe da je ovo samo jedan od nekoliko preview buildova za Windows Terminal, koji se očekuju na Microsoft Store-u, a tim radi na redovnom rasporedu preview-a i buildovima koji će se češće pojavljivati. Windows Terminal 1.0 će u Windows Store stići ove zime.

Microsoft takođe radi na tomo da omogući kompletan Linux kernel u Windows 10, kako bi se poboljšale performanse za Windows Subsystem for Linux (WSL). Ukoliko želite da isprobate novi Windows Terminal, možete ga preuzeti sa Windows Store-a.

Izvor: The Verge

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Komentari

0 Dodaj komentar

Kupovinom Samsung QLED televizora dobijate vredne poklone

Xiaomi neće objaviti naslednike Mi Max i Mi Note linija

10504
10505
10506
10507
10508
10509