Greška

Došlo je do greške.

Microsoftov najnoviji patent ima displej na poleđini tableta

02.11.2018 10:20 | 0 Mobile
Microsoftov najnoviji patent ima displej na poleđini tableta


Microsoftu je nedavno odobren patent koji opisuje uređaj poput Surface tableta, koji na poleđini ima displej. Kompanija ima dosta ideja kada su u pitanju uređaji sa više displeja, ali najnoviji patent opisuje model koji se dosta razlikuje od Andromeda uređaja o kome je u prošlosti bilo dosta glasina.

Patent opisuje "reflektivni displej", koji bi mogao biti primarni ili sekundarni ekran na patentiranom uređaju. U pratećim skicama, Microsoft pokazuje model koji izgleda kao Surface tablet sa prikačenom tastaturom, a na poleđini gde je uobičajeno prazan prostor sada se nalazi ekran sa tekstom "Metallic Writing Surface".


Pogledajte još: Microsoft eksperimentiše sa modularnim kontrolerima za mobilne uređaje


Reflektivni displej ima nekoliko slojeva, koji daju utisak da displej oblast izgleda isto kao i metalna površina na poleđini uređaja, ali isto tako omogućava da svetlo selektivno bude emitovano sa displeja. Jedna od mogućih upotrebnih vrednosti ove karakteristike jeste prepoznavanje unosa dodirom uz pomoć prsta ili olovke.

Kao i uvek kada su u pitanju patenti, nije poznato da li će i kada Microsoft implementirati displej na poleđini nekog od svojih budućih tableta.

Izvor: Neowin

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

LG za CES 2019 sprema OLED TV uređaje koji mogu da se uvijaju

Oppo A7 na promo fotografijama i videu uživo

10104
10105
10106
10107
10108
10109