Greška

Došlo je do greške.

Microsoftov dolazeći sklopivi telefon bi mogao koristiti Andromeda OS

01.01.2018 21:04 | 0 Mobile
Microsoftov dolazeći sklopivi telefon bi mogao koristiti Andromeda OS


Microsoftov misteriozni Surface Phone se pojavljuje sve više u naslovima IT medija. Prošla godina je označila kraj Windows 10 Mobile platforme, a najnovije procurele informacije i patenti sugerišu da Microsoft još uvek nije spreman da odustane od mobilne industrije. Microsoft izgleda kreira uređaj koji ima potencijal da izmeni sliku na tržištu mobilnih uređaja - Surface Phone.

Raniji patenti su sugerisali na to da kompanija kreira moćan, kompaktan, sklopivi uređaj, koji može da funkcioniše kao telefon, tablet i mini laptop. Uređaj, koji još uvek nema zvanični naziv, bi trebalo da implementira specijalnu šarku koja mu omogućava da se transformiše i funkcioniše iz jednog dizajna u drugi.

Microsoft sprema sopstveni sklopivi telefon?

Pojavili su se i izveštaji da Microsoft za ovaj sklopivi uređaj sprema i novi operativni sistem, pod nazivom Andromeda OS. Operativni sistem predstavlja hibridnu verziju Windowsa 10 za mobilne uređaje. Dokaz je i pojavljivanje nove kategorije u Microsoft Store-u, pored ostalih postojećih Windows platformi, koja ukazuje da se radi o dolazećem Andromeda OS-u.

Ukoliko Microsoft osigura dovoljno podrške za aplikacije u okviru Andromeda OS-a, dolazeći Surface Phone ima veoma dobre šanse na izuzetno konkurentnom mobilnom tržištu.

Izvor: Inquisitr

Komentari

0 Dodaj komentar

LG prikazao prvi 88-inčni 8K OLED displej

Tokom 2018. godine se očekuje pad isporuke matičnih ploča od 10%

10104
10105
10106
10107
10108
10109