Greška

Došlo je do greške.

Microsoftov antivirus štiti više od polovine Windows računara

05.08.2019 13:50 | 2 Software/Web
Microsoftov antivirus štiti više od polovine Windows računara


Microsoftov Windows Defender antivirus trenutno štiti više od polovine Windows uređaja, prema navodima zvaničnika kompanije.

Drugim rečima, od svih Windows uređaja na kojima Windows Defender stiže preinstaliran, 50 procenata njih se drži Microsoftovog antivirusa, dok ga ostali onemogućavaju i koriste drugu zaštitu.

Ovo svakako predstavlja značajno dostignuće za Microsoft, s obzirom na to da je tokom poslednjih desetak godina postalo neophodno instaliranje eksternog sigurnosnog softvera zbog sigurnosnih rizika kojima su izloženi Windows uređaji.

Istovremeno, Windows Defender je i sam dosta napredovao u poslednje vreme, tako da ne predstavlja iznenađenje podatak da on sam štiti preko polovine Windows uređaja. Prema najnovijim antivirus testovima, koje je sproveo AV-TEST, Windows Defender je jedan od vodećih sigurnosnih proizvoda na tržištu, sa performansama koje se mogu porediti sa onima koje nude Kaspersky ili Symantec.

 

Pogledajte još: Microsoft će konačno omogućiti Internet Recovery funkciju za Windows 10


Microsoft je nedavno objavio i svoju prvu verziju Microsoft Defendera, koji predstavlja rebrendiranu verziju Windows Defendera i namenjena je Mac uređajima.

Izvor: Softpedia

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Huaweijeva zamena za Android bi mogla biti predstavljena ove nedelje

Redmi će za nekoliko dana demonstrirati 64MP kameru

10504
10505
10506
10507
10508
10509