Greška

Došlo je do greške.

Microsoftov novi miš je kreiran od reciklirane plastike iz okeana

23.09.2021 16:34 | 0 Hardver
Microsoftov novi miš je kreiran od reciklirane plastike iz okeana


Microsoft se sa svojim najnovijim mišem fokusira na reciklažu i samoodrživost, umesto na inovativne kontrole skrol točkića i DPI visoke preciznosti.

Ocean Plastic Mouse se izdvaja po tome što ima kućište koje je kreirano od 20% reciklirane plastike iz okeana, a sam miš je 100 odsto moguće reciklirati.

Plastično kućište miša koristi smolu od recikliranog materijala, prikupljenog od otpada iz okeana i vodenih tokova - plastika se pretvara u loptice i spaja sa drugim materijalima koji čine kućište ovog miša.


Kako bi kreirao ovaj miš, Microsoft se udružio sa SABIC (Saudi Basic Industries Corporation) što je lep potez giganta iz petrohemijske industrije.

Ocean Plastic Mouse će u prodaji biti dostupan po ceni od 25 dolara, od 15. oktobra. Miš karakterišu Bluetooth Low Energy bežična i Swift Pair konekcija.

Microsoft obećava do 12 meseci radnog veka baterije za miš, uz pomoć samo jedne AA baterije koja se može zameniti ili napuniti bez potrebe bacanja. Korisnici mogu da prilagode tri tastera na mišu pomoću Mouse and Keyboard center softvera.

Izvor: The Verge

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Pojavile su se moguće specifikacije za Nvidia RTX 30 SUPER seriju grafičkih karti

HONOR lansirao Ultra Fusion tehnologiju fotografije sa četiri kamere

10203
10205
10206
10207
10208
10209