Greška

Došlo je do greške.

Microsoft želi da Windows 7 korisnici izvrše nadogradnju do 2020. godine

23.07.2018 18:04 | 39 Software/Web
Microsoft želi da Windows 7 korisnici izvrše nadogradnju do 2020. godine


Kraj podrške za Windows 7 je najavljen za januar 2020. godine, a Microsoft želi da iskoristi ovaj period kako bi ubedio korisnike da izvrše nadogradnju na Windows 10, pre nego što se isporuče poslednja ažuriranja.

Kompanija je nedavno dala instrukcije svojim partnerskim kanalima da podstaknu korisnike Windowsa 7 da izvrše nadogradnju na Windows 10 pre kraja prestanka podrške, a očekuje se da će još agresivniji pristup iti primenjen početkom 2019. godine.

Izveštaj kompanije ChannelEye otkriva da Microsoft želi da partneri budu svesni da se Windows 7 podrška približava kraju, a agresivnom kampanjom se očekuje povećanje broja korisnika koji će izvršiti nadogradnju na Windows 10


Pogledajte još: Windows 10 i dalje instaliran na manje od 700 miliona uređaja


Windows 7 je trenutno najpopularniji desktop operativni sistem na svetu i ukoliko Microsoft ne uspe da ubedi korisnike da nadograde svoj OS u narednih 18 meseci, "sedmica" bi mogla postati novi Windows XP.

Prema podacima eksternih istraživanja, Windows 7 je i dalje vodeći izbor desktop korisnika, sa učešćem od 43 procenta, dok je Windows 10 drugi sa tržišnim učešćem od oko 34 procenta.

Izvor: Softpedia

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

 


 

 

https://www.benchmark.rs/tag/windows_7-629

enterthevoid Users postova: 446
Citiram korisnika: CountMikeTvoja sestra je genije ili ne radi ništa naročito što zahteva znanje o Linixu.
Prednost LTS izdanja je sto radi bez potrebe da ga stalno apdejtujes. Ionako su apdejti security prirode a posto je Linux u pitanju, krajnji korisnik nema potrebe da se brine jer napadi na Linux nisu usmereni ka njima vec ka velikim sistemima koji i cine gro Linux instalacija. Dok je u slucaju Windowsa drugacije, razni malware upravo cilja krajnjeg kucnog korisnika. Stvari kao sto je Spectre i slicno za sada ne bi trebalo da brinu krajnjeg korisnika koji ionako na svom racunaru ne drzi nikakve bitne podatke. Ali malware koji mu obogalje racunar svakako da treba da ga brinu a takvih na Windowsu ima koliko hoces.
enterthevoid Users postova: 446
Citiram korisnika: LazaNSWin 10 se ucitava za par sekundi na savremenom racunaru. I kad se digne 100% je spreman za rad. Ne vidim razloga zasto bi trosili vreme i tunirali sistem za rad na starim masinama. Win XP je znao i po 10 minuta nakon startovanja da drlja nesto po disku, ucitava preostale delove i bude poluupotrebljiv dok ne zavrsi.
Win10 cold boot je jednako spor kao i u prethodnika, ali posto je stalno u standby dize se brze od njih. Naravno, za krajnjeg korisnika je nebitno kako radi u pozadini dok oni vide napredak tako da si u pravu. To je bolje po korisnika u velikoj vecini slucajeva.Win10 drlja po istom tom disku po kojem drlja i WinXP, nego si sada na nekom besno brzom SSDu koji istovremeno moze mnogo toga da radi pa ne osetis. WinXP drlja 10 minuta po podizanju dok sve one scheduled gluposti ne zavrse svoje, Win10 sa drljanjem nikada ne prestaje jer pored istih tih scheduled programa on stalno komunicira sa MS serverima.
W10 ne može da sastavi 7 dana bez restarta, zbog updejta.. osim ako ne ubudžiš da ne radi automatski update.Linux u svom kernelu sadrži sve drivere tako da ne mora da se kobelja posle promene hw... Samo se bootuje na novom hw i teraš dalje.
Ima i Windows sve genericke drajvere upakovane ali algoritam za pronalazenje i instalaciju istih obicno nije radio kako treba. Drugo je sto proprietary pristup nalaze da se instaliraju drajveri koje nudi proizvodjac a ne oni koje pakuje Microsoft sa sistemom. Mada je to nekada bilo praksa jer Microsoft nije sa sistemom apdejtovao te drajvere dovoljno cesto, sto se sada promenilo ali korisnicima ostale lose navike da se bakcu sa necim sto ne bi trebali da rade. Sa druge strane Linux pakuje free drajvere, sto znaci da ako ih nema moras sam dodati drajver sto nije tesko ali ti drajveri se moraju sa svakim apdejtom ponovo dodavati, mada ni to vise ne mora u svim slucajevima zahvaljujci DKMS. Restart je naravno smaranje i svi oni koji tvrde da je pozeljan su smaraci. Google inzenjeri imaju prave ideje kako zaobici restart sistema zbog apdejta.
alfaunits Član postova: 43419
Ta kalibracija ne menja bledost slova.
Sale83 Član postova: 2556
Citiram korisnika: alfaunitsSamo trojica ljudi na svetu ima los vid?Preterao si sa ovim. Da nisam opisao da je vid u pitanju da ti se oprosti, ali ovo je bezobrazno od tebe.On topic: Da li AutoDesk proizvodi rade na nekom Linuxu, preko Wine-a ili sta vec?
Maja i ked, od loseg do nikako.Jesi pokusavao mozda s kalibracijom ekrana?Tamo bese ima da se podesava to za citljivost tekstova,tj bira se kolona sa najcitljivijim tekstom.I ja sam corav, al nisam imao tih problema sa slovima.
yooyo Moderators postova: 10855
@LazaNS:

Danas mozete da ne gasite racunar po nekoliko nedelja ili meseci, sleep je dovoljan. Plavi ekran polako postaje zaboravljena stvar a reinstal Win-a jer se slupao je stvar proslosti. Mozete cak komplet da promenite hardware i Win ce uspeti da se iskobelja, zameni sve drivere i nastavi da radi.

W10 ne može da sastavi 7 dana bez restarta, zbog updejta.. osim ako ne ubudžiš da ne radi automatski update.
Linux u svom kernelu sadrži sve drivere tako da ne mora da se kobelja posle promene hw... Samo se bootuje na novom hw i teraš dalje.
Sent from my Pixel 2 XL using Tapatalk

Savitljivi Samsungov telefon bi mogao imati još zanimljivih funkcija

Samsungov gigantski TV bi u domove korisnika mogao stići naredne godine

10504
10505
10506
10507
10508
10509