Greška

Došlo je do greške.

Microsoft želi da patentira magnetni USB-C sistem za Surface uređaje

30.12.2018 21:25 | 3 Mobile
Microsoft želi da patentira magnetni USB-C sistem za Surface uređaje


Microsoft je podneo patent zahtev za magnetni USB-C sistem, koji koristi magnetni priključak i trebalo bi da olakša punjenje budućih Surface tableta (kao i prenos podataka). Prijava za patent je podneta kod World Intellectual Property Organization (WIPO) 23. maja. Pod nazivom Magneticalli Activated Latch Mechanism, aplikacija nosi broj US20180375251.

Prijava prikazuje USB-C kabl koji ima magnet sa obe strane priključka. Port na računaru ima magnet s obe strane, a ovo bi trebalo da omogući kablu da se poveže sa portom "čak i kada su na relativno velikoj udaljenosti, bez ikakve spoljašnje sile; i / ili mogu dozvoliti da se odvoje pod širim opsegom spoljašnjih sila (bez oštećenja sistema).  

mic2_16.jpg


Pošto se USB-C kabl drži u mestu pomoću magneta, korisnici ne bi morali da silom ubacuju priključak u port. Kabl se lako može isključiti izvlačenjem iz tableta. Prijava za patent ne garantuje da će Microsoft iskoristiti ovu tehnologiju u budućim Surface tabletima, ali predstavlja korak ka toj mogućnosti.

Izvor: PhoneArena

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Novosađanin Neregistrovan korisnik
Jeste, jabuka je sve patentirala a ostali pojma nemaju .. e, sto ne volim kad komentare pisu ovi neuki korisnici hahahaha
Mile Neregistrovan korisnik
Pa sta da patentiraju, sto ukrali ideju od Apple-a?
Imaju obraz ko nasi politicari.
Neverovatno

Cene i performanse RTX 2060 GPU-a

Google omogućio zaštitu od spama za Android Messages

10104
10105
10106
10107
10108
10109