Greška

Došlo je do greške.

Microsoft želi da AI detektuje malware napade na računarima pre nego što se oni dese

15.12.2018 20:24 | 0 Software/Web
Microsoft želi da AI detektuje malware napade na računarima pre nego što se oni dese


Microsoftova anti-malware alatka, Windows Defender, se uobičajeno karakteriše kao kompanijina osnovna linija odbrane od pretnji. Kompanija konstantno ažurira Defender, kako bi ga načinila sigurnijim i često navodi metodologiju za ove napore.

Sada izgleda da Microsoft planira da implementira veštačku inteligenciju (AI) kako bi se izborio sa malware pretnjama na Windows računarima.

Microsoft održava takmičenje na popularnom naučnom sajtu Keggle, gde zajednicu naučnika motiviše da kreiraju tehnike i alatke za predviđanje da li će uređaj u skorije vreme biti pogođen malware napadom. Učesnicima će biti obezbeđeno 9,4GB anonimnih podataka sa 16,8 miliona pravih PC uređaja, kao trening.


Pogledajte još: Microsoft će Edge zameniti Chromium-baziranim pregledačem


Naučnici kao zadatak imaju razvijanje modela koji postiže najveću preciznost tokom testiranja. Ukupan nagradni fond, koji će podeliti najboljih pet timova je 25.000 dolara.

Ovo nije prvi put da Microsoft organizuje takmičenje ovog tipa preko Kaggle-a (tokom 2015. godine slično takmičenje je organizovano sa nagradnim fondom od 16.000 dolara). Aktuelno takmičenje organizuje Windows Defender ATP Research tim, a verovatno je da će ono što se pronađe tokom nadmetanja biti iskorišćeno u liniji odbrane protiv malicioznih pretnji u budućim ažuriranjima za Windows Defender.

Izvor: Neowin

 


Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Komentari

0 Dodaj komentar

Geekbench otkriva HP laptopove sa AMD Ryzen 3000 Series Picasso APU-om

Novi Honor pametni sat će koristiti MediaTek platformu

10504
10505
10506
10507
10508
10509