Greška

Došlo je do greške.

Microsoft: Windows Phone, Android i iOS su ranjivi na napade

19.10.2016 12:51 | 0 Software/Web
Microsoft: Windows Phone, Android i iOS su ranjivi na napade

Broj napada usmerenih ka mobilnim korisnicima raste alarmantnom brzinom, pa je čak otkriveno da i iOS koja se smatra najbezbednijom platformom, ima kritične propuste kojima su izloženi njihovi korisnici. Trident i Pegasus su dva propusta koja je Apple već zakrpio, ali su mogli da dovedu do značajnog broja sofisticiranih napada razvijenih da obezbede napadačima pristup ranjivim iOS uređajima.

Microsoft-ov potpredsednik Bred Anderson, objasnio je na svom blogu da su ove dve ranjivosti živi dokaz da su bez obzira na platformu, korisnici uvek pod napadom i da više nije tačno reći da je jedan mobilni operativni sistem sigurniji od drugog. Iako Windows Phone nije konkretno spomenut, Anderson je sugerisao da su sve mobilne platforme uključujući Android i iOS, jednako podložene napadima.

On je posebno naglasio da ovo nije samo zbog rupa koji postoje u sistemima, već i zbog rastućeg broja napada koji uključuju sve sofisticiranije metode. Anderson je objasnio da je za kompanije najbolji način da se ostane bezbedan, uvek pretpostaviti da se može biti hakovan jer će tada bezbednosni eksperti ostati fokusirani na blokiranje napada.

Ovo su neke od funkcija koje stižu u Windows 10 Mobile Redstone 2 ažuriranju

Izvor: Softpedia

Sve informacije vezane za Microsoft, možete pogledati na našem Microsoft hub-u 

 

Komentari

0 Dodaj komentar

Samsung sledeće godine objavljuje jedan vrhunski telefon

Red Dead Redemption 2 zvanično najavljen

10504
10505
10506
10507
10508
10509