Microsoft ukida Silverlight, ohrabruje sve da prestanu da ga koriste

Današnja objava Microsofta ide u pravcu da Silverlight nije više pouzdano rešenje za kompanije koje su ga prethodno koristile.

Sa novim Edge browserom, koji stiže uz Windows 10, Microsoft pokušava ne samo da korisnicima obezbedi sigurno i pouzdano rešenje za pregled weba, već i da doprinese operabilnosti u svetu browsera i načini web bržim bez obzira na to koja aplikacija se koristi.Kako se drugi browseri premeštaju na pristup bez plug-inova, Microsoft pokušava da isto učini sa svojim Edge browserom. U tom pravcu ide i današnja objava Microsofta, da Silverlight nije više pouzdano rešenje za kompanije koje su ga prethodno koristile. U dugačkom blog postu, u kome se opisuju prednosti HTML5, Microsoft navodi da je Silverlight imao smisla ranije, kada su plug-inovi bili potrebni kako bi se obogatio sadržaj na webu. Međutim, u današnjoj web industriji Silverlight više nije potreban jer alternativna i bolja rešenja već postoje. Microsoft Edge je jedan od pionira ove tranzicije sa Silverlighta u svet bez plug-inova, a novi browser u potpunosti podržava DASH/MSE/CENC/EME medije.Izvor: Softpedia

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi