Greška

Došlo je do greške.

Microsoft testira oglase u Windowsu 11

17.03.2022 09:17 | 0 Software/Web
Microsoft testira oglase u Windowsu 11

 

Microsoft je napravio dve velike greške. Na prvom mestu, izgleda da se uveliko testira uvođenje oglasa u File Exploreru u Windows 11 operativnom sistemu. Druga, i za njih pogubnija greška, jeste što je jedan korisnik to primetio i obelodanio javnosti. Pa, šta se to tačno sprema u Redmondu?

Prema navodima korisnika koji se na društvenoj mreži Twitter predstavlja kao Florian B, prilikom testiranja najnovije iteracije Windows 11 operativnog sistema (Insider Preview Build 22572), primetio je nešto čudno unutar File Explorer-a – oglas.

Naime, ovaj oglas bio je za program Microsoft Editor, a ispod njega nalazio se klasićni “Learn more” prompt koji bi korisnike trebalo da navede do glavne internet stranice za određeni program.

Florian B je hitro napravio snimak ekrana sa ovim oglasom i postavio ga na svoj Twitter nalog, uz komentar “Neki ljudi će poludeti ukoliko Microsoft uvede oglase u File Explorer”. Za ovog korisnika, oglas je bio u neku ruku ironičan, jer je on već korisnik programa Microsoft Editor.

 

Explorerads.jpgKako se ispostavilo, oglasi je trebalo da se testiraju, ali korisnici nisu trebali za to da znaju. Brendon Leblank, senior program menadžer u kompaniji Microsoft za The Verge je izjavio “Da, ovo je bio eksperimentalni baner koji nije trebalo da bude eksterno objavljen i nakon toga je ugašen”: Dakle, ovo dolazi kao priznanje da se oglasi zaista testiraju, ali su za sada uklonjeni iz najnovije verzije Windows 11 operativnog sistema.

Međutim, ovaj potez otvorio je Pandorinu kutiju i korisnici su, s punim pravom, nezadovoljni. Ne postoji objektivno opravdanje za prikazivanje oglasa unutar operativnog sistema koji ste već platili, pogotovu ne nakon nezadovoljstva korisnika zbog oglasa unutar Windows 10. Tada ste oglase mogli veoma lako da isključite, ali pitanje je šta budućnost donosi.

Trenutno, oglasi su nestali, ali znajući tendencije kompanije Microsoft, nismo sigurni da se neće vratiti. Jedino možemo da se nadamo da će i dalje biti jednostavno isključiti ih.

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Huawei nova 9 SE je zvanično predstavljena danas sa kamerom od 108MP, Snapdragon 680 čipsetom

Isplivali detalji za OnePlus Nord CE 2 Lite, evo šta nas čeka

10504
10505
10506
10507
10508
10509