Greška

Došlo je do greške.

Microsoft: telefon je već mrtav

06.05.2017 08:08 | 6 Mobile
Microsoft: telefon je već mrtav

I dok svi veruju da Microsoft napušta tržište telefona, kompanija šalje jednu vrlo jasnu poruku: smartfoni će i dalje biti deo dugoročne strategije, samo što oni neće biti slični onome što se trenutno nalazi na tržištu.

Microsoftov direktor Satja Nadela preneo je sličnu poruku tokom nedavnog intervjua, objašnjavajući da će njegova kompanija izraditi još telefona, ali da će oni biti u potpunosti drugačiji od uređaja koje korisnici danas mogu da kupe. A sada Aleks Kimpan, izumitelj Microsoft-ovog Hololens uređaja, daje sličan nagoveštaj, poručujući u intervjuu za Bloomberg da je telefon već mrtav.

"Korisnici to jednostavno nisu shvatili" rekao je on tvrdeći da sadašnji koncept mobilnih telefona nema budućnost. Ono što Kipman pokušava da kaže je da će se telefoni razvijati ka novim formama, a uz pomoć novih tehnologija će napredovati van postojeće forme, dok postoji dobra šansa da će ih zameniti uređaji poput Hololensa. U ovom trenutku Microsoft-ov fokus je na izgradnji telefona koji nije telefon kakav danas poznajemo, što je deo strategije kao ona koju je kompanija pokušala i uspela da uradi kod Surface serije proizvoda. U osnovi, Microsoft želi da kreira telefon koji će doneti mnogo više funkcija nego postojeći modeli.

Google: srećni smo što nas Microsoft kopira

Izvor: Bloomberg

Sve informacije vezane za Microsoft, možete pogledati na našem Microsoft hub-u 

 

zeljo024 Član postova: 155
Naravno da da, kako da ne...Evo i najvrednija kompanija na svetu isto hoce da batali telefone u obliku koji danas moze da se kupi jer to nema ama bas nikakvu buducnost.
djalf Član postova: 3184
Kako da ne, to sto vama nije uspelo da napravite platformu koja je odrziva ne znaci da drugima nije.

Apple odvojio milijardu dolara za podršku zaposlenju u SAD

Pojavio se prvi piratski Ultra HD Blu-Ray disk

10104
10105
10106
10107
10108
10109