Microsoft sprema zanimljive stvari za svoju Surface liniju

Kompanija Microsoft nastavlja da donosi inovatiavn hardver i karakteristike u svoj Surface brend

Kompanija Microsoft nastavlja da donosi inovatiavn hardver i karakteristike u svoj Surface brend. Tokom narednih 12 meseci se očekuju tri nova Surface modela, a svaki će biti namenjen različitom tržišnom segmentu.Prvi model, koji se očekuje, jeste Surface “Libra”. Očekuje se da će ovo biti jeftiniji Surface uređaj, opremljen USB-C konektorom. Trebalo bi da se na tržištu takmiči sa Apple iPad i različitim Chromebook modelima. Samostalni Libra model će konkurisati Android i iOS tabletima, dok će dodatak tastature omogućiti takmičenje sa Google-ovim cloud-baziranim računarima.
Pročitajte još: Microsoft koristi AI kako bi Windows 10 ažuriranja učinio tečnijim
Drugi model je ažurirana verzija aktuelnog Surface Pro uređaja, a nosi kodno ime “Carmel”. S obzirom na to da je Microsoft odbacio numeričko identifikovanje novih Surface uređaja, ovo bi efektivno bio Surface Pro 6, s obzirom na to da je aktuelni model Surface Pro 5. Verovatno ga nećemo videti tokom ove godine, a planiran je za 2019. godinu sa većim redizajnom u ultraportabilnom sektoru.Na kraju, tu je Surface “Andromeda”, a očekuje se da će ovo biti Surface Phone. Uređaj bi trebalo da ima dva ekrana povezana šarkom, koji se otvara u tablet pune veličine ili zatvara u uređaj koji se može nositi u džepu. Potencijalni proizvođač ovog modela je kompanija Dell.Microsoft ponovo koristi svoj Surface brend kako bi u ekosistem plasirao nove tehnologije i formate, a ovo je pravac u kojem kompanija želi da computing uređaji idu u narednih nekoliko godina.Izvor: Forbes

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi