Greška

Došlo je do greške.

Microsoft sprema zanimljive stvari za svoju Surface liniju

15.06.2018 22:36 | 2 Mobile
Microsoft sprema zanimljive stvari za svoju Surface liniju


Kompanija Microsoft nastavlja da donosi inovatiavn hardver i karakteristike u svoj Surface brend. Tokom narednih 12 meseci se očekuju tri nova Surface modela, a svaki će biti namenjen različitom tržišnom segmentu.

Prvi model, koji se očekuje, jeste Surface "Libra". Očekuje se da će ovo biti jeftiniji Surface uređaj, opremljen USB-C konektorom. Trebalo bi da se na tržištu takmiči sa Apple iPad i različitim Chromebook modelima. Samostalni Libra model će konkurisati Android i iOS tabletima, dok će dodatak tastature omogućiti takmičenje sa Google-ovim cloud-baziranim računarima.

Pročitajte još: Microsoft koristi AI kako bi Windows 10 ažuriranja učinio tečnijim

Drugi model je ažurirana verzija aktuelnog Surface Pro uređaja, a nosi kodno ime "Carmel". S obzirom na to da je Microsoft odbacio numeričko identifikovanje novih Surface uređaja, ovo bi efektivno bio Surface Pro 6, s obzirom na to da je aktuelni model Surface Pro 5. Verovatno ga nećemo videti tokom ove godine, a planiran je za 2019. godinu sa većim redizajnom u ultraportabilnom sektoru.

Na kraju, tu je Surface "Andromeda", a očekuje se da će ovo biti Surface Phone. Uređaj bi trebalo da ima dva ekrana povezana šarkom, koji se otvara u tablet pune veličine ili zatvara u uređaj koji se može nositi u džepu. Potencijalni proizvođač ovog modela je kompanija Dell.

Microsoft ponovo koristi svoj Surface brend kako bi u ekosistem plasirao nove tehnologije i formate, a ovo je pravac u kojem kompanija želi da computing uređaji idu u narednih nekoliko godina.

Izvor: Forbes

Dzoni X Novi član postova: 128
Bravo za Microsoft! Nadam se da će se ovi i kod nas konačno naći u prodaji.

Pitajte sve što vas zanima o Honor 10 telefonu i osvojite nagradu

Jeftiniji 6.1-inčni LCD 2018 iPhone bi mogao biti najpopularniji Apple model

10104
10105
10106
10107
10108
10109