Greška

Došlo je do greške.

Microsoft sprema laptop sa SD 8cx Gen 3 čipsetom, mogao bio da bude brži od nekih AMD i Intel rivala

11.02.2022 12:44 | 0 Mobile
Microsoft sprema laptop sa SD 8cx Gen 3 čipsetom, mogao bio da bude brži od nekih AMD i Intel rivala

 

Nedavna Geekbench lista otkriva zanimljive detalje o budućem Microsoft Surface proizvodu, verovatno laptopu. Uređaj koristi Qualcommov ARM-bazirani flagship čipset za Windows uređaje, Snapdragon 8cx Gen 3.

Čini se da je naziv modela u skladu sa prethodnim kodnim nazivima Surface uređaja, dok oznaka „EV2“ sugeriše da je proizvod ušao u fazu testiranja hardvera ili drugim rečima "Testiranje verifikacije opreme" (EVT). U ovoj fazi, proizvođač se uverava da sve u hardveru funkcioniše ispravno pre nego što finalizuje spoljašnji i unutrašnji dizajn.

 

ev2microsoft.jpg Što je još interesantnije, rezultati Geekbencha sugerišu da se CPU može suprotstaviti Intel i AMD procesorima kada su u pitanju performanse sa više jezgara. Intel Core i7-1165G7, na primer, ima niže rezultate u radnim opterećenjima sa više niti na Geekbench-u. Međutim, performanse jednog jezgra su i dalje veće kod Intel i AMD čipova.

 Ipak je i dalje nejasno koji uređaj se testira. Ima još vremena pre nego što dobijemo bilo kakve tačnije informacije pošto je uređaj tek nedavno ušao u fazu testiranja hardvera, piše WinFuture.

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Android 13 donosi tematske ikone, kontrolu jezika po aplikaciji

Samsung Galaxy S22 prošao kroz testove izdržljivosti, rastavljen na video snimku

10104
10105
10106
10107
10108
10109