Greška

Došlo je do greške.

Microsoft Solitaire konačno ušao u World Video Game Hall of Fame

03.05.2019 15:00 | 0 Games
Microsoft Solitaire konačno ušao u World Video Game Hall of Fame


Solitaire je predstavljen još 1990. godine, kao deo Windows 3.0 platforme, a cilj objave je bio da se korisnici nauče da koriste miš. Od tada Solitaire je bio jedna od glavnih odlika Windowsa. Igra je tek 2012. dobila nešto značajniji redizajn, postala je deo Microsoft Solitaire Collection-a i omogućavala je čuvanje progresa, više opcija ali i reklame.

Microsoft Solitaire je sada zvanično ušao u World Video Game Hall of Fame, zajedno sa igrama Mortal Kombat, Super Mario Kart i Collossal Cave Adventure.

"Igra je dokazala da ponekada analogne igre mogu biti čak i popularnije u digitalnom svetu i pokazala je da postoji tržište za igre koje pogoduju korisnicima svih tipova. Na mnoge načine, Microsoft Solitaire je pomogao u popularizovanju tržišta povremenog/rekretativnog gejminga, koji je danas toliko popularan", istakao je Jeremy Saucier - potpredsednik za elektronske igre i interpretaciju u kompaniji/muzeju The Strong, koja drži World Video Game Hall of Fame.

 

Pogledajte još: Windows 10 će zahtevati da računari imaju bar 32GB skladišnog prostora


Četiri najnovije igre, koje su ušle u "Kuću slavnih", pridružile su se naslovima koji su tu čast dobili ranije, kao što su Super Mario Bros, Tetris, The Oregon Trail, Halo: Combat Evolved, Street Fighter II, The Legend of Zelda, DOOM i druge.

Izvor: Neowin

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Microsoftova Your Phone aplikacija omogućava direktno čuvanje fotografija

Objavljeni PC sistemski zahtevi za RAGE 2

10404
10405
10406
10407
10408
10409