Greška

Došlo je do greške.

Microsoft se sprema da demonstrira silu

05.05.2022 12:39 | 0 Games
Microsoft se sprema da demonstrira silu

 

Nekada Sega i Nintendo, danas Sony i Microsoft. Iz generacije u generaciju situacija se menjala. Nakon boljeg uspeha konzole Xbox 360 protiv PlayStation 3, smena generacija donela je i apsolutnu dominaciju PS4 konzole naspram Xbox One, One X, i One S.  Jedna od stvari koja je omogućila kompaniji Sony da preuzme primat u samom startu je i opcija neometanog deljenja video igara između korisnika, što Microsoft u startu nije nudio.

Kada su čelnici kompanije Microsoft uvideli da je vrag odneo šalu, sve je već bilo kasno, publika je zavolela Sony, pa je tako bilo i do samog kraja ove generacije konzola. Sada, tu su PlayStation 5 i Xbox Series X i Series S, kao i brojna previranja i akvizicije raznih studija za razvoj video igara. Kupuje se na sve strane, novac leti i menja ruke, a giganti stvaraju sve veće i veće kompanije dovođenjem poznatih i manje poznatih studija pod svoje okrilje. 

Za sada, Sony nastupa tiho i oprezno, ponekada i čudno (kupovina studija Bungie za 3.6 milijardi dolara nam nikako nije jasna), dok Microsoft puca is svog raspoloživog oružja u ne žali novaca u nastojanju da postane kalif umesto kalifa. Nije mala stvar kupiti kompanije poput Bethesta i Activision Blizzard.

Destiny.jpg

 

A sada, kako navodi KitGuru, kompanija Microsoft prikazaće svu svoju moć i raskoš prilikom dolazećeg Xbox događaja koji će okupiti većinu razvojnih studija koji su u vlasništvu ove kompanije i pokazati ono na čemu oni rade. Ove vesti stižu od insajdera pod imenom Rand Al Tor, poznatim svima koji vole serijal knjiga epske fantastike Točak vremena.

Na žalost, za sada još uvek nema nikakvih konkretnih informacija o tome koje sve to najave video igara možemo da očekujemo tokom ovog događaja, ali ekskluzive su nešto na šta možemo računati. Ne sumnjamo da će tu biti nekih očekivanih, ali i neočekivanih naslova, a uvereni smo da kompanija Microsoft stvarno želi da zada još jedan udarac kompaniji Sony. Kao da Game Pass nije dovoljan. Ne preostaje nam ništa drugo osim da sačekamo 12. jun.

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

 


Novi gazda kaže da će korisnici morati da plaćaju Twitter

Striming protiv CD-a – moda ili tradicija?

10404
10405
10406
10407
10408
10409