Greška

Došlo je do greške.

Microsoft redizajnirao ikonice za Office (video)

30.11.2018 11:29 | 4 Software/Web
Microsoft redizajnirao ikonice za Office (video)


Microsoftove Office ikonice na Windowsu i vebu su u najvećem delu do sada bile konzervativne i funkcionalne. Kompanija sada predstavlja redizajnirane ikonice za Office koje će na aplikacije i veb stići u narednim mesecima, a na prvi pogled redizajn je prilično zanimljiv.

Za Microsoft, nove ikonice predstavljaju odraz toga koliko se Office promenio tokom poslednjih pet godina, od kada su ikonice poslednji put pretrpele izmenu izgleda.


Svaka ikonica sada ima specifičan oblik, koji ukazuje na njenu specifičnu ulogu. Excel ima pravougaonu ikonicu koja ukazuje na tabele, Dok PowerPoint na primer ima okrugli grafikon. Slično je i sa drugim aplikacijama. Fokus na sadržaj umesto formata imitira "kolaborativnu prirodu" Office 365 paketa, prema rečima glavnog dizajnera Jona Friedmana.


Jasno je da se ne radi o funkcionalnim poboljšanjima, jer su u pitanju ikonice, ali je ovo svakako simbolično dostignuće za Microsoft kao kompletnu kompaniju, a ne samo za Office. Ikonice iz 2013. godine potiču iz Steve Ballmer ere, kada se kompanija i dalje najviše oslanjala na Windows, a tek je započinjala šire oslanjanje na cloud servise (Office 365 je objavljen 2011. godine).

Situacija je 2018. godine sasvim drugačija. Konvencionalne Office objave i Windows su i dalje tu, ali Microsoft sve više pažnje posvećuje cloudu, koji polako postaje jedan od glavnih atributa kompanije.

Izvor: Engadget 

 


Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Zuba1970 Član postova: 1903
Lepse su stare i jos tacno znas koja za sta sluzi.
Censored Član postova: 1466
Ubijte me, ali meni su uocljivije stare ikonice
Darko.Selakovic Novi član postova: 5
Одавно нисам одгледао глупљи видео. Да нисам годину дана користио Офис не би ме много ово погодило али пошто сам га користио годину дана и лично се уверио колико је катастрофално лоше урађен и колико сам проблема имао и још кад ово видим схватим колико је овај видео чиста будалаштина, као да су представили не знам шта!
После толико година Мајкрософт се ипак ни мало није променио, на жалост.

YouTube omogućava svoju verziju Stories funkcije većem broju kreatora

Kyocera DuraForce Pro 2 - koliko je zaista izdržljiv jedan izdržljivi telefon? (video)

10504
10505
10506
10507
10508
10509