Greška

Došlo je do greške.

Microsoft razočaran Google-om: izložili ste riziku korisnike Windowsa

03.11.2016 11:11 | 4 Software/Web
Microsoft razočaran Google-om: izložili ste riziku korisnike Windowsa

Google je pre nekoliko dana javno objavio propust u Windowsu koji Microsoft još uvek nije zakrpio, čime je ova softverska kompanija bila veoma nezadovoljna. Teri Majerson, šef Windows odeljenj,a pokušao je za TechNet blog da objasni da je Google tom odlukom izložio korisnike Windows operativnog sistema povećanom riziku.

Microsoft je objasnio u svom upisu na blogu da je bezbednosni propust sada eksploatisan od strane grupe koja se naziva STRONTIUM i koja je pokrenula malware kampanju posebno usmerenu ka ranjivim računarima osetljivim na dve različite zero-day rupe u Adobe Flash softveru. Microsoft takođe dodaje da je kampanja detektovana od strane Google-ove Threat Analysis Group grupe, kao i da kompanija sada radi sa svim uključenim stranama uključujući i Google i Adobe da razvije zakrpu i objavi je na Windows sistemima kako bi svi bili bezbedni.

Zakrpa će biti objavljena 8. novembra kada počne novi ciklus "patcha utorkom". U isto trenutku, Microsoft-ov rukovodilac je kritikovao Google zato što je javno izneo ovu ranjivost, objašnjavajući da je pretraživački gigant tako izložio povećanom riziku korisnike Windowsa. Obelodanjena ranjivost je otkrivena kao deo Google-ove politike koja daje softverskim kompanijama deset dana da objave zakrpe za bezbednosne propuste koji su označeni kao kritični. Adobe je već objavio zakrpu za Flash Player ranjivost koju su iskoristili napadači pa su Google Chrome i Microsoft Edge već bezbedni.

Šef Windowsa kaže da Microsoft ne napušta potrošače u korist poslovnih korisnika

Izvor: Technet

Sve informacije vezane za Microsoft, možete pogledati na našem Microsoft hub-u 

 

Komentari

0 Dodaj komentar

Microsoft Teams: još jedan način da sarađujete sa kolegama (video)

iPhone 7 Plus i Google Pixel daleko iza Galaxy S7 Edge-a, u testu brzog punjenja baterije

10504
10505
10506
10507
10508
10509