Microsoft razmatra Office za Linux

Kompanija Microsoft ozbiljno razmatra kreiranje Office softverskog paketa koji će raditi na Linuxu, govore nam najnoviji izveštaji. Prema informacijama sa ExtremeTecha, Microsoft preduzima "značajan pogled" ka objavi punog Linux porta Office-a u 2014. godini. Glasine o Linux verziji Officea su se pojavile prošle nedelje na

Kompanija Microsoft ozbiljno razmatra kreiranje Office softverskog paketa koji će raditi na Linuxu, govore nam najnoviji izveštaji. Prema informacijama sa ExtremeTecha, Microsoft preduzima “značajan pogled” ka objavi punog Linux porta Office-a u 2014. godini. Glasine o Linux verziji Officea su se pojavile prošle nedelje na FOSDEM-u, open source konferenciji održanoj u Briselu. Izgleda da je zahvaljujući povećanju tržišnog udela Android uređaja, kao i usponu Linuxa na desktopu zahvaljujući mnogim komercijalnim Linux igračkim inicijativama, došlo vreme i da Microsoft učini svoje korake. Već je poznato da će Microsoft objaviti port svog Office paketa za Android ove godine, a sada dolazimo i do tihe najave native Linux verzije Office-a za sledeću godinu. Doduše, sajt Microsoft-news nam u svojoj uvodnoj rečenici o ovoj stvari poručuje da je ovo “ludilo ukoliko se ispostavi kao tačno”.
Office Linux

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi