Greška

Došlo je do greške.

Microsoft razmatra kupovinu GitHuba

03.06.2018 19:04 | 11 Biznis IT
Microsoft razmatra kupovinu GitHuba


GitHub je praktično odomaćen među programerima koji žele da skladište, dele i razgovaraju o kodu. Izgleda da Microsoft želi da iskoristi priliku koja se ukazuje nakon odlaska izvršnog direktora GitHuba, kako bi pokušao da kupi kompaniju.

Izvori su za Business Insider i CNBC istakli da je Microsoft u proteklih nekoliko nedelja razgovarao sa GitHub-om, ovo je rezultiralo zajedničkim sporazumom o marketingu, a potom se razvilo u pregovore o investiranju ili kompletnoj akviziciji.

Nije bilo sigurno da li su razgovori još uvek aktuelni, a glavna prepreka za postizanje dogovora je bila cena. GitHub je tražio više nego što je Microsoft bio spreman da plati, kako navode izvori. Nijedna kompanija nije komentarisala ove navodne glasine.

Postoji mnogo razloga zbog kojih Microsoft ima želju da kupi GitHub. Ovo bi kompaniji dalo veliki resurs za razvoj, koji bi mogao biti od vitalnog značaja za povećanje prihvatanja gotovo svega čime se Microsoft bavi, bilo da je to Windows 10 ili Azure cloud platforma.

Podaci kompanije GitHub bi takođe mogli biti od pomoći za poboljšanje Microsoftovog poslovanja na polju veštačke inteligencije.

Ovo bi moglo dovesti do neizvesnosti za određene programere koji nisu zainteresovani za pisanje kodova za Microsoftove platforme, ali se oni možda neće previše žaliti ukoliko akvizicija GitHuba bude protekla glatko.

Izvor: Engadget

yooyo Moderators postova: 10855
Obrisao!!!
Sent from my Pixel 2 XL using Tapatalk
Dark Magician Član postova: 9726
Citiram korisnika: yooyoAko dođe do ovoga, brišem nalog i projekte.Sent from my Pixel 2 XL using Tapatalk
Kupili
shin-bojan Član postova: 7580
Lepo
amarlow Član postova: 138

R.I.P. GitHub
mrtavker Član postova: 2937
I kupili su ga.
Hvala im i doviđenja.

Fallout: New Vegas mod New California stiže 23. oktobra (video)

Windows 10 konačno prestigao Windows 7 i u poslovnom sektoru

10604
10605
10606
10607
10608
10609