Microsoft radi na cloud operativnom sistemu pod nazivom Windows Cloud

Windows Cloud izgleda identično kao Windows 10, s tom razlikom što funkcioniše potpuno drugačije jer može da pokreće samo UWP aplikacije.

Microsoft radi na novom operativnom sistemu, koji je u potpunosti orijentisan na cloud, a Brad Sams sa Thurrotta sugeriše da je naziv ovog operativnog sistema Windows Cloud.Windows Cloud izgleda identično kao Windows 10, s tom razlikom što funkcioniše potpuno drugačije jer može da pokreće samo UWP aplikacije. To znači da aplikacije koje nisu UWP na njemu uopšte neće raditi, a ukoliko se pokrenu prikazivaće se “error” poruka kakvu je moguće videti na pratećoj fotografiji.
Novi operativni sistem, koji će biti u potpunosti baziran na cloudu, predstavlja zanimljivu budućnost i smer za Microsoft. Brad Sams ističe da je svoju verziju Windows Clouda dobio od eksternih izvora i da je moguće da se radi o hakovanom buildu, ali to neće biti poznato dok se ne pojavi zvanična Microsoftova verzja.Izvor: TweakTown

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi