Greška

Došlo je do greške.

Microsoft prodaje Android Galaxy S8 jer je WP stvar prošlosti

01.04.2017 17:11 | 17 Mobile
Microsoft prodaje Android Galaxy S8 jer je WP stvar prošlosti

Microsoft kao kreator Windows Phone i Windows 10 Mobile operativnih sistema, prodavaće Samsung Galaxy S8 i S8+ telefone bazirane na Androidu, koji je rivalski operativni sistem. Iako to možda zvuči čudno, u Redmondu smatraju da je to sjajna ideja, pa su radili zajedno sa Samsungom kako bi kreirali ono što se naziva Samsung Galaxy S8 i Galaxy S8+ Microsoft Edition.

Ova dva modela nisu ništa drugo do standardni modeli koji dolaze sa OOBE prilagođavanjem pa će onima koji se povežu prvi put na Wi-Fi automatski biti preuzete Microsoft aplikacije kao što su Office, OneDrive, Cortana i Outlook. Samsungovi telefoni su već dolazili sa unapred učitanim Microsoft aplikacijama, ali su po prvi put ove dve kompanije pokrenule takvu vrstu prilagođavanja.

I to nije sve, već će Microsoft sam u svojim prodavnicama prodavati Microsoft Edition Android uređaje, verovatno u zamenu da sve ove aplikacije budu instalirane.

Windows Phone fanovi zaista imaju razlog da budu besni, posebno jer je Microsoft blizu da odustane od  Lumia brenda, pa su dobre šanse da Samsung Galaxy S8 i S8+ telefoni koji pokreću Android budu jedini telefoni koji će se prodavati u Microsoft-ovim prodavnicama.

Šta predstavlja Samsung Galaxy S8 Microsoft Edition?

Izvor: Softpedia

Sve informacije vezane za Microsoft, možete pogledati na našem Microsoft hub-u 

 

obradovicsrdjan Član postova: 339
Bilo bi izvanredno ako bi ovo bio korak ka fonovima bez OS, pa stavimo koji hoćemo. A ni koji se ne snalaze uzmu instalirani. E onda bi krenula piraterija, patchevi i raj za developere.
Sent from mTalk
Ljubo Neregistrovan korisnik
Citiram korisnika: dejan87dex Citiram korisnika: LjuboIli je to tako kao što piše ili se iza brda valja nešto drugo tipa: Mi malo vama
Moraš pažljivije čitati moj komentar jer sam precizan bukvalno u zarez S tim u vezi razlikuj deo moje rečenice "neki hardware" od "svaki hardware" (koji btw, sa razlogom nisam napisao).
Miskonius Član postova: 2082
Samsung na godišnjem nivou plaća Majkrosoftu milijardu USD zato što njegovi telefoni koriste MS fajl sisteme. Majkrosoft odavno pokušava da nagovori Samsung da počne da pravi W10 telefone i da mu smanji naknadu ali avaj Korejci se ne daju. Realno nemaju interesa da se upuštaju u takve poduhvate.
Štaviše, S8 Microsoft Edition može da se posmatra kao jedini ustupak koje Samsung bio voljan da napravi Majkrosoftu.
E sad, koliko je to MS koštalo i koliko će od toga biti vajde je druga stvar.
Sent from mTalk
KlOnKiO Član postova: 68
Citiram korisnika: dejan87dexTesko da ce Samsung ici na rizik... Sve dok MS i developeri ne pokazu nesto konkretno za tu platformu.Servisi su nesto drugo, MS tu ne pravi razliku u odnosu na Google koji ima neki nacisticki nacin, bolje reci sovinisticki.Sent from mTalk
Neće propasti Samsung ako izbaci jedan W10M model. Para vrti gde burgija neće. MS da je pametan da plati Samsungu da izbace par modela, više bi se prodavali od Lumia verovatno.Sent from mTalk
win Neregistrovan korisnik
Iskreno miskim da će ako ne galaxy s9, onda zasigurno galaxy s10 (sX), imati windows 10 kao podrazumevani operativni sistem, jer je samsung to vec stavio u seriju svog popularnog tableta, koji parira surface book seriji. Istina je da samsungu ne treba rizik i oni ne rizikuju sa svojim najpopularnijim proizvodima, ali rizikuju kroz svoje proizvode koji nisu u vrhu. Tako da, vec u narednoj generaciji mozemo ocekivati galaxy s sa android i sa windows 10 verzijom, dok u onoj narednoj, samo sa windows 10 verzijom. Malo ko veruje sta ce uciniti windows 10, ali sam po sebi ima veci potencijal da uspe. Em sto je dosta kritikovan, a em sto se od istog puno ocekuje + ima milione testera.

Nova lista najboljih antivirusa za Windows 7

Snapdragon 835 vs Exynos 8895: koji model Galaxy S8 telefona je jači?

10104
10105
10106
10107
10108
10109