Greška

Došlo je do greške.

Microsoft priznaje da je pokušao da instalira Windows 10 na Windows 7/8 računarima bez znanja korisnika

14.11.2015 11:43 | 26 Software/Web
Microsoft priznaje da je pokušao da instalira Windows 10 na Windows 7/8 računarima bez znanja korisnika

Windows 10 fajlovi se automatski preuzimaju na računarima sa Windows 7 i 8.1 operativnim sistemima nakon što se učini rezervacija nadogradnje, ali se nedavno pokazalo da Microsoft postavlja sve instalacione fajlove na računare sa ili bez rezervacije nadogradnje, samo za slučaj da korisnik bude želeo nadogradnju.

Međutim, ono što je mnogo gore je činjenica da se Windows 10 pokušao instalirati na tim računarima u proteklih nekoliko nedelja. Prema izveštaju koji donosi Forbes, Microsoft je potvrdio da je operativni sistem pokušao da pokrene launcher bez traženja posebne dozvole od strane korisnika.

Prema istom izveštaju, od pojedinih korisnika je zatraženo da restartuju računar jer se čeka ažuriranje, ali nakon restarta, instalacija Windowsa 10 je automatski počela. Drugi korisnici nisu videli poruku o Windows 10 nadogradnji ali su u Control Panel > Windows Update > View update history primetili da je operativni sistem pokušao neuspešno da se instalira nekoliko puta.

Screenshot koji možete videti pokazuje nam da se Windows 10 pokušao bezuspešno instalirati 31 put kod jednog korisnika od 10. avgusta pa do 4. septembra. Forbes kaže da je Microsoft već priznao postojanje ovakvih slučajeva ali tvrdi da se sve desilo zbog greške koju je izazvalo ažuriranje objavljeno u avgustu.

Dostupni ISO fajlovi za Windows 10 November update

Izvor: Softpedia

Pozivamo vas da pratite naš Windows 10 hub sa najnovijim i najsvežijim informacijama o novom Microsoftovom operativnom sistemu!

 

Komentari

0 Dodaj komentar

Asus želi da postane najveći proizvođač potrošačkih laptopova u 2017. godini

Osnivač Acera: Acer i Asus neće otići sa globalnog PC tržišta

10504
10505
10506
10507
10508
10509