Microsoft prestao da koristi ime Windows Phone

Sledeća verzija operativnog sistema će biti nazvana Windows 10 bez obzira da li će raditi na računarima, telefonima ili tablet uređajima.

Nagađanja oko imena novog operativnog sistema za mobilne uređaje su završena. Microsoft, kompanija koja je donela i imena kao što su Windows RT 8.1 i Windows Phone 7 Series, konačno će početi da koristi jedno ime za svoje Windows proizvode: Windows 10. Sledeća verzija operativnog sistema će biti nazvana Windows 10 bez obzira da li će raditi na računarima, telefonima ili tablet uređajima. Ovo je posebno osetljiva odluka, ali ona ima smisla ako se zna da je Microsoft najavio i univerzalne aplikacije koje će raditi širom raznih formi uređaja, od telefona do desktopa. U tom slučaju će brendiranje svega kao istog sistema biti od pomoći korisnicima da razumeju da se radi o konzistentnoj platformi. To takođe znači i kraj za ime Windows Phone, ili barem će to biti slučaj kada izađe Windows 10.  Iako će i dalje postojati razlike, to ipak više neće biti drugi operativni sistem.
Izvor: TheVerge
Sve informacije vezane za Microsoft, možete pogledati na našem Microsoft hub-u 
 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi