Microsoft predstavio Windows Mixed Reality kontrolere

Svakoj modernoj VR kacigi je potreban i solidan kontroler pokreta, a ovo je razlog što je Microsoft predstavio svoje prve Windows Mixed Reality kontrolere.

Svakoj modernoj VR kacigi je potreban i solidan kontroler pokreta, a ovo je razlog što je Microsoft predstavio svoje prve Windows Mixed Reality kontrolere. Kontroleri će podržavati MR/VR kacige, kompanija Acer i drugih proizvođača. Poput HoloLensa i različitih Windows-pokretanih kaciga, kontroleri će se oslanjati na “inside-out” tehnologiju poraćenja, što znači da neće biti potrebe za specijalnim senzorima da bi se koristili kontroleri.
mic2_7.jpgZa sada imamo samo samo osnovni uvid u kontrolere, koji su prikazani tokom Microsoftove Build konferencije. Očekuje se da kontroleri neće biti ni skupi, a Acer će ih nuditi uz svoje Windows VR kacige, po ceni od 399 dolara tokom praznika. Developeri već mogu da naruče Acer i HP modele Windows MR/VR kaciga, koji će se isporučivati kasnije ovog leta.Izvor: Engadget

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi