Microsoft predstavio novu Xbox One X konzolu (video)

Prema navodima Microsofta, Xbox One X najmoćnija konzola ikada proizvedena, a istovremeno je i najmanja Xbox konzola do sada.

Microsoft je tokom E3 konferencije predstavio svoju najnoviju konzolu, koja nosi naziv Xbox One X. Konzola, koja je do sada bila poznata pod kodnim imenom Project Scorpio, zvanično će se u prodaji naći od 7. novembra, po ceni od 499 dolara.Prema navodima Microsofta, Xbox One X najmoćnija konzola ikada proizvedena, a istovremeno je i najmanja Xbox konzola do sada. Xbox One X deluje kao mala, svedenija Xbox One S konzola, a karakteriše je skladan izgled.

Microsoft je potvrdio i ranije sugerisane specifikacije konzole, koje uključuju: prilagođeni x86 “Jaguar Evolved” 8-jezgarni CPU @ 2.73GHz, 4MB L2 cache (360mm² AMD SoC, 16nm FinFET), Polaris-bazirani GPU sa 40 CU @ 1172MHz i 6TFLOP-a performansama. Tu je i 12GB GDDR5 RAM-a, kao i 1TB 2.5-inčni HDD i 4K UHD Blu-ray plejer.
xbox12.jpg
Xbox One X će podržavati FreeSync 2, imaće izvornu 4K podršku i u potpunosti je kompatibilan sa svim postojećim Xbox One igrama i opremom.
Izvor: Engadget

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi