Greška

Došlo je do greške.

Microsoft prebacuje fokus Windows 10X platforme na uređaje sa jednim ekranom

05.05.2020 10:06 | 0 Software/Web
Microsoft prebacuje fokus Windows 10X platforme na uređaje sa jednim ekranom


Računari sa dva ekrana bez sumnje predstavljaju budućnost, ali se neće pojaviti onoliko brzo kako je Microsoft mislio. Kompanija je prvobitno planirala da objavi Windows 10X uz novi hardver - Surface Neo, krajem godine. Međutim, glasine iz prošle godine su sugerisale da će operativni sistem biti odložen za 2021. godinu.

Uređaji kojima je namenjen, kao što su telefoni, tableti i laptopovi sa dva ekrana, prema navodima neće biti spremni za isporuku tokom jeseni. U međuvremenu, u objavi na Microsoftovom blogu, kompanijin šef proizvoda je istakao da će Windows 10X stići na uređaje sa jednim ekranom.

 

Pogledajte još: Microsoft: Windows 10X ažuriranja će se instalirati za manje od 90 sekundi


"Windows 10X verziju operativnog sistema smo dizajnirali kao fleksibilnu, a ta fleksibilnost nam je omogućila da prebacimo fokus na Windows 10X uređaje sa jednim ekranom kako bismo iskoristili snagu clouda i omogućili našim korisnicima da rade, uče i igraju se na nove načine", istakao je Panos Panay u objavi.

Za sada nije poznato kakve prednosti bi Windows 10X bi mogao nuditi uređajima sa jednim ekranom, s obzirom na to da je operativni sistem u najvećoj meri dizajniran za uređaje sa dva ekrana.

Izvor: Engadget

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Samsung Galaxy S20 Ultra u Cloud White varijanti stiže u Evropu

Fotografije i video prikazuju LG Velvet uživo

10504
10505
10506
10507
10508
10509