Greška

Došlo je do greške.

Microsoft povukao Windows 10 October 2018 Update nakon problema sa brisanjem fajlova korisnika

07.10.2018 10:16 | 13 Software/Web
Microsoft povukao Windows 10 October 2018 Update nakon problema sa brisanjem fajlova korisnika


Microsoftova objava Windows 10 October 2018 Update-a je bez sumnje jedna od najproblematičnijih u skorijem periodu. Iako su i ranija ažuriranja imala probleme, najnoviji apdejt je stigao sa posebno ozbiljnom manom kao što je brisanje fajlova korisnika, a tu su i bagovi u Task Manageru, nekompatibilnost sa Intel drajverima, problemi sa konekcijom na internet i drugo.

Nakon što je veliki broj korisnika prijavio pomenute probleme, Microsoft je odlučio da povuče Windows 10 October 2018 Update iz opticaja.

Na svojoj stranici za istorijat Windows 10 ažuriranja, Microsoft je istakao da privremeno pauzira ažuriranje dok istražuje "izolovane" probleme sa nestankom fajlova korisnika koji su instalirali ažuriranje.


Pogledajte još: Microsoft: Windows 10 je instaliran na preko 700 miliona uređaja


Ono što je specifično zabrinjavajuće za ovaj apdejt, jeste da je on javnosti ponuđen a da prethodno nije prošao Release Preview ring, koji je i kreiran kako bi se pronašli problemi i bagovi, koji se ispravljaju pre javne objave stabilnog ažuriranja.

Microsoft od korisnika traži da prijave probleme na koje naiđu u svojim buildovima za instaliranje, kao i da ne instaliraju October 2018 Update ukoliko su ga preuzeli ručno. Nije poznato kada će Microsoft ponovo početi da isporučuje najnovije ažuriranje za Windows 10.

Izvor: Neowin

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije
 

calexx Član postova: 7635
Мислиш да неко чита шта пише? А то око безбедности је због оних који одржавају мреже по фирмама, 90% њих не би ни на оваквом форуму могло да учествује, једино да постављају питања али не и да одговоре на неко. Бар у ИТ делу.
Space Beer Član postova: 3893
Citiram korisnika: calexxЈа не бих ни приметио проблем јер никад ништа не иде у системске фолдере. Ту и тамо нешто оде у Downloads али слике, документи ... никад не иду на сустемску партицију. Шта радите кад вам затреба реинсталација? Копирате их негде па после враћате?
Windows 10 dozvoljava reinstalaciju sa zadržavanjem korisničkih fajlova. Zato mi je i čudno kako im se ovo desilo.A to što je neko u firmi ostao bez važnih fajlova me ne čudi uopšte. Neverovatno mi je da ja svoj kućni računar i (nebitne) fajlove držim na tako da su značajno sigurniji nego što to radi većina malih i ne tako malih firmi.
mirko Neregistrovan korisnik
da li moze da se izbegne automatski update na home verzijama?
calexx Član postova: 7635
Ја не бих ни приметио проблем јер никад ништа не иде у системске фолдере. Ту и тамо нешто оде у Downloads али слике, документи ... никад не иду на сустемску партицију. Шта радите кад вам затреба реинсталација? Копирате их негде па после враћате?
ivanbass1 Član postova: 7475
Sta ce vam u firmi Windows 10 sa stalnim update-om?
U opcijama za update podesite na Semi Annual channel, feature update odlozite 365 dana i quality update odlozite 30 dana.
Update-ovanje W10 na radnim masinama je mazohizam, osim ako vam posao ne zavisi od tih update-ova.

Memorija je najprofitabilniji segment u Samsungovom poslovanju

AMD Threadripper 2 CPU-ovi sa 12 i 24 jezgra stižu 29. oktobra

10504
10505
10506
10507
10508
10509