Microsoft potvrdio da radi na novom Surface Pro tabletu

Ranije tokom dana, pojavile su se glasine da bi Microsoft mogao da ukine svoju Surface liniju tableta. Međutim, ispostavilo se da ove glasine nisu tačne.

Ranije tokom dana, pojavile su se glasine da bi Microsoft mogao da ukine svoju Surface liniju tableta. Međutim, ispostavilo se da ove glasine nisu tačne, a u blog postu koji je osvanuo na stranicama kompanije se navodi: “…zadovoljni smo što možemo da istaknemo da su dodaci za Surface Pro 3 koji stižu, dizajnirani tako da će biti kompatibilni sa narednom generacijom Pro linije Surface tableta.” Bez ikakve sumnje ovo upućuje na to da Microsoft radi na novom Pro modelu Surface tableta, koji će biti kompatibilan sa aktuelnom generacijom periferija. Pored ovoga, i sam CEO Microsofta Satja Nadela je ubrzo nakon glasina govorio o posvećenosti kompanije Surface liniji. Ono što upada u oči kada je pomenuta rečenica iz blog posta u pitanju, jeste da se pominje samo Pro linija tableta, a ne i ARM-bazirana linija. Ovo, opet ukazuje na mogućnost da će ARM-bazirana linija biti ukinuta. S druge strane, ovo i ne bi bilo veliko iznenađenje, jer Windows 10 donosi neke bitne izmene operativnog sistema što bi ARM-bazirane tablete učinilo nepotrebnim. Microsoft je u Surface marketing uložio dosta novca, tako da ne čudi što je kompanija odlučila da brzo stane na put glasinama u vezi sa prestankom rada na ovoj liniji tableta.Izvor: NeowinSve najzanimljivije vesti vezane za Microsoft, možete pogledati na Microsoft hub-u, na Benchmark sajtu

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi