Greška

Došlo je do greške.

Microsoft potvrdio da kupuje GitHub za 7,5 milijardi dolara

05.06.2018 09:59 | 2 Biznis IT
Microsoft potvrdio da kupuje GitHub za 7,5 milijardi dolara


Microsoft je zvanično potvrdio da je postigao sporazum o kupovini GitHuba, najveće svetske platforme za razvoj softvera i kolaboraciju. Akvizicija je vredna 7,5 milijardi dolara u Microsoftovim akcijama.

Zajedno sa GitHubom, Microsoft planira da osnaži developere i pojača prihvatanje GitHuba u okviru poslovnog tržišta, uz nadu da će Microsoftove alatke za razvoj biti dostupne novoj publici. Microsoft trenutno očekuje da će kupovina GitHuba biti okončana pre završetka 2018. godine, nakon odobrenja regulatornih tela.

Nakon okončanja akvizicije, GitHub će nastaviti da posluje nezavisno od Microsofta, a developeri će nastaviti da slobodno koriste koji god programski alat, jezik ili operativni sistem izaberu. Kompanija ističe da je posvećena tome da GitHub zadrži fokus na developerima.

Neki developeri već izražavaju svoje nezadovoljstvo ovakvim razvojem situacije i prebacuju se na konkurentske servise, kao što je GitLab. Prema njihovom mišljenju, Microsoftova ranija prošlost sa akvizicijama nije bila pozitivna, a kao primer se navode Skype i Nokia poslovanje sa telefonima.

Izvor: Overclock3d

Komentari

0 Dodaj komentar

Asusove ROG Strix II gejming laptopove odlikuje moćan hardver i tanki okviri

Nokia 7 Plus na testu izdržljivosti (video)

10604
10605
10606
10607
10608
10609