Greška

Došlo je do greške.

Microsoft ponovo restruktuira svoje poslovanje sa telefonima, ukida 1850 radnih mesta

25.05.2016 21:24 | 4 Biznis IT
Microsoft ponovo restruktuira svoje poslovanje sa telefonima, ukida 1850 radnih mesta

Microsoft je definitivno propustio ogromnu priliku nakon kupovine Nokia odeljenja za uređaje i poslovanje. Kompanija je svela svoju Lumia liniju na minimum, prodala svoje feature phone odeljenje i otpustila na hiljade radnika tokom poslednje dve godine. Danas je Microsoft otkrio da će još zaposlenih ostati bez posla (najviše njih u Finskoj), nakon što Microsoft okonča lokalno dizajniranje i proizvodnju telefona.

Ovu vest je prvi otkrio finski sajt HS, koji je preneo informaciju da se zaposleni trenutno prebacuju u Microsoftove kancelarije u Espuu. Microsoft je u međuvremenu potvrdio ovu vest, uz informaciju da će u Finskoj do 1350 ljudi ostati bez posla, dok će 500 njih biti otpušteno na drugim tržištima. Očekuje se da će ove akcije biti sprovedene do kraja godine. Kada su u pitanju finansije, Meri Džo Foli sugeriše da će Microsoft otpisati troškove u vrednosti od 950 miliona dolara, nastale tokom faze restruktuiranja neuspelog poslovanja sa telefonima.

Svi ovi potezi, na koje se Microsoft sada odlučuje, nisu veliko iznenađenje. Microsoft je nedavno izjavio da planira da se repozicionira na smartfon tržištu, uz signale da do kraja godine drastično smanji svoj portfolio u domenu mobilnog hardvera. Pre nekoliko dana pojavili su se i izveštaji da je prodaja Windows Phone uređaja drastično pala (ispod 1%) na svetskim tržištima.

Izvor: MobileWorldLive

Komentari

0 Dodaj komentar

Objavljena fotografija iPhone 7 maske koja odgovara dimenzijama iPhone 6s modela

Apple kreira pametni zvučnik sa Siri podrškom

10604
10605
10606
10607
10608
10609