Microsoft podneo patent za sopstveni pametni sat

Aplikacija za patentiranje je podneta još oktobra 2012. godine, ali je objavljena tek ove nedelje, što znači da bi Microsoft mogao biti u finalnim fazama razvoja ovog smartwatcha.

Ovo nije prvi put da čujemo informacije o tome da Microsoft razvija sopstveni pametni sat, ali izgleda da smo sada sve bliži zvaničnom lansiranju ovog uređaja. Kako CNN javlja u svom izveštaju, Microsoft je nedavno podneo zahteva za patentiranje pametnog sata, sa dizajnom koji bi Microsoftu omogućio da se takmiči sa kompanijama kao što su Google, Samsung i Apple. Zanimljivo, aplikacija za patentiranje je podneta još okobra 2012. godine, ali je objavljena tek ove nedelje, što znači da bi Microsoft mogao biti u finalnim fazama razvoja ovog smartwatcha. Nema puno detalja o uređaju, ali izgleda kao da će pametni sat moći da se odvoji od kaiša, a imaće i dock za punjenje. Imaće ulogu i naprave za praćenje fitnes progresa, kao i muzičkog plejera, telefona i uređaja za slanje poruka. Za sada, nije poznato da li će uređaj imati Windows OS, ali više detalja ćemo sigurno imati u narednim mesecima.Izvor: Softpedia

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi