Microsoft planira konkurenciju Apple prodavnici na Petoj aveniji

O kakvoj se ulici radi, najbolje govori podatak da iznajmljivanje prostora po jednoj kvadratnoj stopi u ovom delu Njujorka zna da košta i do 3500 dolara

Nema sumnje da je Appla prodavnica na Petoj aveniji postala legendarna zbog stakla i aluminijumske konstrukcije koja faktički izranja iz zemlje. Međutim, stižu vesti da i Microsoft želi deo glamura u aveniji u kojoj svi brendovi ovog sveta koji drže do svog imena, žele da imaju prodavnicu ili predstavništvo. Microsoft će, kako se ističe, zakupiti lokaciju na oko šest blokova od postojeće Apple prodavnice. Microsoft planira da prodavnicu otvori u prostoru koji je koristio luksuzni modni brend Fendi, a ova lokacija podrazumeva 8700 kvadratnih stopa. O kakvoj se ulici radi, najbolje govori podatak da iznajmljivanje prostora po jednoj kvadratnoj stopi u ovom delu Njujorka zna da košta i do 3500 dolara. Ipak, Apple je pokazao da ima jedan od najvećih profita među maloprodajama kada se uporedi zauzeti prostor, pa nema sumnje da Microsoft takođe vidi svoju priliku. Poznajući Microsoft, čak i da spomenuta buduća radnja u Petoj aveniji bude poslovala sa gubitkom, gigant iz Redmonda se neće buniti jer će to biti idealna prilika i lokacija za reklamu.
Izvor: Cult of Mac

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi