Greška

Došlo je do greške.

Microsoft planira da integriše pametnija ažuriranja za Windows 10

27.07.2018 16:13 | 2 Software/Web
Microsoft planira da integriše pametnija ažuriranja za Windows 10


Ažuriranja za operativne sisteme su prilično česta, a kompanije objavljuju apdejte kako bi ispravile sigurnosne probleme, bagove ili predstavile nove funkcije. Oni koji koriste Microsoftov Windows operativni sistem sigurno su upoznati sa situacijama kada im se ponudi da Windows ažuriraju onda to korisniku najmanje odgovara.

Kada vam se opcija ažuriranja ponudi dok gledate video, pišete email, radite i slično, sigurno je da se radi o trenucima kada ne želite da budete uznemiravani i ovo često vodi ka tome da korisnici ne ažuriraju sistem. Microsoft je svestan situacije i nada se da će ubuduće uspeti da načini Windows 10 ažuriranja pametnijim.


Pogledajte još: Windows 10 i dalje instaliran na manje od 700 miliona uređaja


Prema navodima Microsofta, kompanija je istrenirala model predviđanja koji precizno može da predvidi kada je pravo vreme za restartovanje uređaja. Ovo znači da sistem ne samo da će proveravati da li korisnik trenutno koristi uređaj, pre restartovanja, već i da li je korisnik otišao samo na kratko i da će se ubrzo vratiti.

Kompanija tvrdi da ćemo videti obećavajuće rezultate, ali obećava i da će Microsoft moći da načini promene "u letu", uz minimalan input korisnika. Ostaje da se vidi koliko će poboljšanje doneti ove promene, kada budu implementirane u Windows 10.

Izvor: Ubergizmo

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

 

Pogledajte preporučeni video sa Benchmark Youtube kanala:

Dzoni X Novi član postova: 130
A da mi to ipak radimo ručno?

Google uklanja aplikacije za rudarenje kriptovaluta sa Play Store-a

Lenovo predstavio Smart Display sa Google Assistantom (video)

10504
10505
10506
10507
10508
10509