Microsoft patentirao modularni Surface AiO PC dizajn

Zahtev za patent je originalno podnet od strane Microsofta prošlog leta, a prikazuje nešto što bi se moglo opisati kao Surface AiO PC, koji sadrži magnetne nadogradive komponente

Microsoftovi patenti koji se tiču modularnog PC dizajna, objavljeni su od strane USPTO tela prošle nedelje. Zahtev za patent je originalno podnet od strane Microsofta prošlog leta, a prikazuje nešto što bi se moglo opisati kao Surface AiO PC, koji sadrži magnetne nadogradive komponente.
Sistem bi korisnicima omogućio da menjaju komponente po svojoj želji, kako bi ojačavali mogućnosti/kapacitet/performanse računara. Sistem bi mogao biti primamljiv masama korisnika, zbog lako razumljivog koncepta, jednostavnosti i drugih dobrobiti koje bi mogao doneti.
micmodular2.jpgNavodi se da modularni karakter ovog Surface AiO PC-a u neku ruku podseća na Project Ara, samo za računare. Komponente koje se mogu menjati uključuju ekran, bateriju, procesor, grafičku kartu, memoriju, skladište, zvučnike i networking/wireless komponente. Za sada nije poznato koliko daleko Microsoft planira da ide sa ovim patentom, te u kom periodu bismo mogli videti modularni Surface AiO PC na tržištu (ukoliko se uopšte pojavi).Izvor: Hexus

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi