Microsoft: Ovo bi mogla da bude poslednja generacija Xbox konzola

Kakva će biti budućnost konzola? Da li će biti kao računari i na taj način sa svakom novom generacijom bivati sve moćniji, ili će se prosto doći do tačke u kojoj konzole više nisu potrebne?

Kakva će biti budućnost konzola? Da li će biti kao računari i na taj način sa svakom novom generacijom bivati sve moćniji, ili će se prosto doći do tačke u kojoj konzole više nisu potrebne? U tom smislu smo već videli neke izjave rukovodilaca iz Nvidije i Ubisofta koji su poručivali da bi konzole mogle da budu zamenjene jednog dana.
Microsoft se takođe oglasio po tom pitanju, pa vidimo da i ova kompanija misli da bi način na koji gledamo u konzole mogao da se promeni. Tokom intervjua za Engadget šef Xbox marketinga Eron Grinberg poručio je da bi ova generacija Xbox konzole mogla da bude poslednja. “Mislim da jeste. Mi gledamo u budućnost bez nove generacije konzola” poručio je on i dodao da u Microsoft-u u osnovi poručuju da ovo nije nova generacija već da se sve nastavlja i dorađuje.
“Mislimo da je ovo familija uređaja” zaključio je Grinberg. Ipak, ovo ne znači i da je Xbox automatski završio nakon Project Scorpio konzole. Umesto toga bi mogao da bude uveden mnogo manji vremenski jaz između objava i češće hardverske nadogradnje.
Xboy ručna konzola je otkazana zbog Xbox One
Izvor: Ubergizmo
Sve informacije vezane za Microsoft, možete pogledati na našem Microsoft hub-u 
 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi