Greška

Došlo je do greške.

Microsoft otkrio da su neki Outlook.com nalozi nedavno bili izloženi povredi privatnosti

14.04.2019 19:00 | 0 Software/Web
Microsoft otkrio da su neki Outlook.com nalozi nedavno bili izloženi povredi privatnosti


Microsoft je nekim Outlook.com korisnicima poslao e-mail poruke, sa obaveštenjem o probijanju sigurnosti ovog servisa. Problem sa sastojao iz kompromitovanja pristupnih detalja jednog od agenata za podršku, koji je omogućio pristup nalozima korisnika od strane neautorizovanih subjekata. Prema navodima Microsofta, ranjivost je bila aktivna od 1. januara do 28. marta, a kompromitovani akreditivi su u međuvremenu deaktivirani.

Outlook.com korisnici, koji su bili izloženi sigurnosnom propustu, dobili su e-mail poruke sa detaljima o problemu. Prema navodima Microsofta, svako ko je pristupio akreditivima je mogao da vidi e-mail adrese, foldere sa imenima, subjekte e-mailova, kao i adrese ljudi sa kojima je korisnik komunicirao. Nije bio vidljiv sadržaj e-mailova niti prikačeni sadržaj u porukama.

 

Pogledajte još: Microsoft objavio Chromium Edge Browser Alpha za Windows 10 korisnike


Korisnici koji su dobili poruku od Microsofta bi trebalo da budu dodatno obazriviji u radu sa e-mailovima, da verifikuju da su poslati sa legitimne adrese i da ih prateći linkovi ne usmeravaju ka nasumičnim i nepoznatim sajtovima koji bi mogli prikupiti informacije o korisnicima.

Iako informacije za logovanje nisu kompromitovane u ovom probijanju sigurnosti, Microsoft ipak korisnicima preporučuje da resetuju lozinke za svoje e-mailove.

Izvor: SlashGear

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Komentari

0 Dodaj komentar

Acer Predator Helios 700 gejming laptop ima slajder tastaturu i trackpad

Sigurnosni propust u Internet Exploreru omogućio hakerima krađu fajlova

10504
10505
10506
10507
10508
10509