Greška

Došlo je do greške.

Microsoft omogućava svoj novi Edge browser za Windows 7 i 8.1

20.06.2020 11:00 | 0 Software/Web
Microsoft omogućava svoj novi Edge browser za Windows 7 i 8.1


Kada je Microsoft prvi put najavio dostupnost svog Edge pregledača, zasnovanog na Chromiumu, kompanija je istakla da će korisnici na Windows 7 i 8.1 platformama morati da browser instaliraju ručno ukoliko žele da ga koriste. Međutim, Microsoft je ipak odlučio da pregledač omogući preko Windows Update-a.

Kada se browser instalira, postoji nekoliko glavnih karakteristika. Prvo, Edge će biti dodat u korisnikov taskbar i kao desktop prečica. Takođe, neće zameniti Internet Explorer kao što menja Edge Legacy na Windowsu 10. Na kraju, neće zameniti korisnikov podrazumevani browser.

 

Pogledajte još: Microsoft Edge će sa narednim ažuriranjem trošiti za 27% manje memorije


Ova promena je posebno zanimljiva za Windows 7 korisnike, s obzirom na to da operativni sistem od januara više nema zvaničnu Microsoftovu podršku. Jedini korisnici, koji bi trebalo da dobijaju ažuriranja, su oni koji plaćaju za Extended Security Updates podršku. Međutim, izgleda da je Microsoft zainteresovan da prigrabi što više korisnika za Edge gde god može.

Nakon što korisnik dobije ažuriranje, koje je trenutno dostupno, Edge browser će se samostalno nadograditi u pozadini, a ažuriranje će se instalirati automatski.

Izvor: Neowin

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Zvaničnik Honora nagoveštava telefon sa velikim ekranom

Google omogućava da odregistrujete svoj broj telefona sa RCS-a preko veba

10504
10505
10506
10507
10508
10509