Greška

Došlo je do greške.

Microsoft od danas prestaje sa podrškom za Windows 7

14.01.2020 17:11 | 0 Software/Web
Microsoft od danas prestaje sa podrškom za Windows 7


Nakon 10 godina podrške, Microsoft od danas prestaje da nudi sigurnosna ažuriranja za Windows 7 operativni sistem. To znači da ukoliko ga i dalje koristite bićete podložni bagovima, a svi nastali problemi neće biti ispravljeni (osim ako niste deo kompanije koja plaća produženu podršku, i tom slučaju ste mirni do 2023. godine).

Da biste bili sigurni da imate odgovarajuću zaštitu, moraćete da izvršite nadogradnju svog operativnog sistema. Još 2015. godine Microsoft je implementirao nadogradnju sa Windows 7 ili Windows 8.1 sistema besplatno tokom prve godine, ali iako je zvanično okončao ponudu za besplatnu nadogradnju na Windows 10 u decembru 2017, postoji mogućnost da i dalje izvršite besplatnu nadogradnju - pod uslovom da imate Windows 7 ili 8.1 licencu.

Korisnici mogu preuzeti i pokrenuti Media Creation Tool, potom uneti svoj postojeći proizvodni ključ ukoliko se to zatraži. Nakon nadogradnje biće dostupna digitalna licenca za Windows 10 koja će biti verifikovana kada se povežete na internet.

 

Povezana vest: Google će podržavati Chrome na Windowsu 7 bar do sredine 2021. godine


Na Redditu je jedan Microsoftov inženjer izjavio da će Microsoft radije dopustiti korisnicima nadogradnju koju je moguće izvršiti na opisani način nego da to uopšte ne učine, jer će tako bar imati ažuriran operativni sistem i bolju zaštitu.

Međutim, ističe se da uspešna aktivacija Windowsa 10 preko pomenutog načina i iskorišćavanja rupe u sistemu nije isto što i zakonita licenca, pa tehnički možete prekršiti ugovor o licenciranju koristeći Windows 7 ključ za Windows 10.

Izvor: Engadget

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Kingston Technology predstavio novi NVMe SSD namenjen upotrebi u data centrima

Objavljene moguće specifikacije kamera Samsung Galaxy S20 serije telefona

10504
10505
10506
10507
10508
10509