Greška

Došlo je do greške.

Microsoft obustavio zakrpu za Spectre na AMD uređajima

09.01.2018 22:22 | 0 Hardver
Microsoft obustavio zakrpu za Spectre na AMD uređajima


Microsoft je obustavio isporuku najnovijeg Windows ažuriranja za određene sisteme sa AMD procesorima, nakon što su se pojavili izveštaji o tome da ono dovodi do rušenja sistema i plavog ekrana smrti (BSoD). Ažuriranje sadrži zakrpu za nedavno otkrivene Meltdown i Spectre ranjivosti. AMD sistemi nisu podložni Meltdown ranjivosti, ali jesu na Spectre.

Povlačenje ili suspendovanje Windows ažuriranja nije retkost. Iako Microsoft obavlja testove, objava ažuriranja široj korisničkoj publici s vremena na vreme donesu nekompatibilnosti ili bagove. Ono što je neuobičajeno, jeste da Microsoft nije samo suspendovao ovo ažuriranje, već je objavio i objašnjenje zbog čega je to učinjeno:

"Nakon istrage, Microsoft je utvrdio da se neki AMD čipovi ne slažu sa dokumentacijom prethodno podnetoj Microsoftu kako bi se okviru Windows operativnog sistema razvila zaštita od čipset ranjivosti Spectre i Meltdown".

Nije objavljeno o kakvoj grešci u dokumentaciji se radi. Neki izveštaji sugerišu da korisnici sa veoma starim AMD procesorima doživljavaju rušenje sistema jer Windows kernel pokušava da koristi instrukcije koje najraniji 64-bitni AMD čipovi ne podržavaju. Za sada nije poznato da li je ovo razlog suspendovanja ažuriranja.

Intel će ispraviti greške koje pogađaju novije procesore do kraja januara

Izvor: ArsTechnica

Komentari

0 Dodaj komentar

Lenovo donosi 2018 ThinkPad X1 Carbon i Yoga laptopove

SanDisk predstavio najmanji svetski 1TB USB-C flash disk

10203
10205
10206
10207
10208
10209