Greška

Došlo je do greške.

Microsoft objavljuje Surface Duo emulator, uskoro stiže i Windows 10x emulator

23.01.2020 17:23 | 0 Software/Web
Microsoft objavljuje Surface Duo emulator, uskoro stiže i Windows 10x emulator


Kasnije tokom godine, Microsoft se sprema da objavi dva uređaja sa dvostrukim ekranom: Surface Duo i Surface Neo. Dok prvi pokreće Android, drugi koristi novu verziju Windows operativnog sistema pod nazivom Windows 10X. Microsoft je još u novembru počeo da najavljuje kako planira da razvija ove proizvode, istakavši da će vremenom nuditi više informacija.

Sada je kompanija najavila preview SDK-ova i emulatora za nove uređaje. Za Surface Duo ovo je dostupno već sada. Ukoliko ste se pitali kako će Surface Duo raditi, kako će izgledati UI i slično, možete to isprobati preko novog emulatora. Biće vam potreban Android Studio jer Microsoft ne traži da programeri koriste Visual Studio za razvoj Android-a, iako on ima svoj Android emulator.

Što se tiče Windows 10X verzije, moraćemo da sačekamo još neko vreme. Microsoft ističe da planira da isporuči preview 11. februara, a proizvod će se zvati Microsoft Emulator. Tada ćemo saznati više i o novim API-jima za uređaje sa dvostrukim ekranom.

 

Pogledajte još: Microsoft konačno prikazao Surface telefon, pod nazivom Surface Duo i Surface Neo sa dva ekrana


Microsoft sugeriše da će podrazumevano aplikacija zauzeti samo jedan ekran, a korisnici će moći da je prošire na oba. Moguće je programirati i proširenej aplikacije preko čitavog ekrana. Kompanija takođe nudi kontrolnu listu za aplikaciju kako bi dobro funkcionisala na novim formatima.

Izvor: Neowin

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Honorov premijum telefon za 2020. će imati veće piksele, a ne višu rezoluciju

Panasonic HZ2000 unosi holivudski kvalitet slike čak i u veoma osvetljene dnevne sobe

10504
10505
10506
10507
10508
10509