Greška

Došlo je do greške.

Microsoft objavio live captions i prevode za Skype i PowerPoint

04.12.2018 15:00 | 0 Software/Web
Microsoft objavio live captions i prevode za Skype i PowerPoint


Microsoft je proslavio Međunarodni dan Ujedinjenih nacija za osobe sa invaliditetom objavom nove live captions funkcije za Skype i PowerPoint servise.

Ključna funkcionalnost servisa je ista za obe aplikacije, gde se govor uživo renderuje kao tekst na ekranu dok se on izgovara. za Skype, funkcija korisnicima pristiže sada i trenutno ima podršku samo na englekom jeziku. Obećana je podrška za preko 20 jezika u narednim nedeljama, a komunikacija će biti moguća između ljudi koji govore različite jezike.

Prevodi će se takođe prikazivati u realnom vremenu, kako se reči izgovaraju i optimizovani su tako da se prilagođavaju kontekstu razgovora. U budućnosti, biće moguće skrolovanje kroz već obavljene razgovore, a funkcija je trenutno dostupna u najnovijem buildu za Skype Insidere.


Pogledajte još: Windows 10 takođe dobija redizajn ikonica


Kada je PowerPoint u pitanju, prevodi i live captions će Office 365 pretplatnicima stići krajem januara 2019. godine, uz početnu podršku za 12 jezika. Renderovani tekst će biti dostupan na preko 60 jezika na startu. Prevodima u PowerPointu će rukovati veštačka inteligencija, koja će raditi kako sa izgovorenim tekstom, tako i sa tekstom na prezentacionim slajdovima.

Nove funkcije su deo Microsoftovih napora da svoje proizvode načini pristupačnijim i korisnijim što većem broju korisnika.

Izvor: NDTV

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Lenovo će prestići Samsung i Huawei u objavi telefona sa 'punch hole' otvorom za kameru

Microsoft će Edge zameniti Chromium-baziranim pregledačem

10504
10505
10506
10507
10508
10509