Greška

Došlo je do greške.

Microsoft objavio Chromium Edge Browser Alpha za Windows 10 korisnike

09.04.2019 12:45 | 8 Software/Web
Microsoft objavio Chromium Edge Browser Alpha za Windows 10 korisnike


Microsoft je u decembru najavio da će kreirati novu verziju svog Edge browsera koji će biti baziran na Chromiumu, čime će ponuditi bolju podršku za širi raspon sajtova, ekstenzija, operativnih sistema i funkcija.

Softverski gigant je sada objavio da je Edge pregledače bazirane na Chromiumu načinio dostupnim za "Edge Insider-e", gde su Canary buildovi dostupni dnevno, a Developer buildovi se ažuriraju nedeljno. Trenutno, browser je jedino dostupan za Windows 10, ali je planirana i podrška za druge verzije Windowsa i MacOS.

 

Pogledajte još: Pojavili se novi detalji i fotografije za Microsoft Edge zasnovan na Chromiumu


Prelazak na Chromium će Microsoftu omogućiti bolji pristup ARM64 uređajima, upotrebu šireg raspona postojećih Chromium ekstenzija i investiranje u razvoj aplikacija otvornog koda. Drugim rečima, kompaniji će biti lakše da održava i poboljšava prilagođenu verziju Chromiuma nego da podržava Edge u njegovoj dosadašnjoj formi.

Trenutno, Microsoftov Chromium Edge browser je u svom osnovnom stanju i za sada nema planova za dodavanje većih funkcija. Vremenom, pregledač će evoluirati, a za sada kompanija radi na tome da početne buildove načini stabilnim. Microsoftov novi Chromium Edge pregledač je dostupan ovde.

Izvor: Overclock3d

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Komentari

0 Dodaj komentar

Samsung Galaxy Note10 bi mogao biti dostupan u četiri verzije

Twitter ograničio broj dnevnih praćenja kako bi se izborio sa spamom

10504
10505
10506
10507
10508
10509