Microsoft objasnio razloge objavljavanja aplikacije ekskluzivno za iOS

Microsoft je nedavno objavio aplikaciju za mobilne telefone čiji je ekskluzivitet za iOS iznenadio mnoge. Tvorac aplikacije je pokušao da objasni ovaj potez

Microsoft je nedavno objavio SNIPP3T, aplikaciju za mobilne telefone koja omogućava korisnicima da prate svoje omiljene javne ličnosti i ostanu u toku sa svim što je vezano za njih na internetu. Iako objavljivanje ovakve aplikacije od strane Microsofta i nije tako neočekivano, imajući u vidu da se kompanija bori da osvoji tržište mobilnih telefona, njen ekskluzivitet za iOS platformu je iznenadio mnoge. Posebno kada se ima u vidu da je Microsoftova platforma – Windows Phone. Sve ovo je pokušao tokom AMMA sesije na Redditu da objasni Donald Sun, program menadžer, koji je radio na ovoj aplikaciji. On je izjavio da Microsoft zapravo testira tlo na raznim platformama da “vidi šta funkcioniše a šta ne”. “Pod Satja Nadelom Microsoft ima nameru da probije postojeće šablone, a jedan od glavnih je svakako to da smo do sada bilo orijentisani isključivo na Windows” poručio je on. Naravno, mnogi su odmah rekli da Microsoft napušta polako Windows Phone, ali Donald kaže da to nije slučaj kao i da će objava Cortane biti pravi pokazatelj da to nije tako.
Izvor: Softpedia

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi