Greška

Došlo je do greške.

Microsoft o budućnosti telefona: očekujemo zanemarljiv prihod

29.04.2017 08:55 | 9 Mobile
Microsoft o budućnosti telefona: očekujemo zanemarljiv prihod

Prodaja Windows Phone (Windows 10 Mobile) telefona odavno opada, ali je matična kompanija Microsoft i dalje neshvatljivo ćutljiva u pogledu planova u vezi mobilnih uređaja.

Iako sve više korisnika i developera napušta platformu, Microsoft ne radi ništa drugo osim što ponavlja frazu o daljoj posvećenosti Windows 10 Mobile platformi. Microsoft ne želi da iznosi nikakve detalje, ali nam s vremena na vreme ipak da nekakav nagoveštaj da će pre ili kasnije odustati od telefona u potpunosti.

Prema najnovijem izveštaju, potpuni kraj Windows Phone telefona bi mogao da bude označen za nekoliko meseci, jer se Microsoft sprema da završi sa Windows 10 Mobile platformom krajem juna. Tokom finansijskog razgovora sa analitičarima, Microsoft je samo kratko razgovarao o telefonima, otkrivajući da očekuje veoma slab učinak mobilnog odeljenja u sledećem tromesečju.

"Očekujemo da prihod i dalje opada u mobilnom odeljenju kao i da ono ostvari zanemarljiv prihod" poručeno je iz Microsoft-a. IDC predviđa da će se Windows platforma naći na svega 0,1 posto telefona do 2020. godine. 

Kako do Windows 10 Creators Update na nepodržanim telefonima?

Izvor: Softpedia

Sve informacije vezane za Microsoft, možete pogledati na našem Microsoft hub-u 

Komentari

0 Dodaj komentar

Kaspersky i Microsoft rade na rešavanju tvrdnji o monopolu

Džon Mekafi razvio prvi pravi privatni telefon

10104
10105
10106
10107
10108
10109