Microsoft nudi popuste za krpljenje penzionisanih Windowsa

Neke kompanije koje tek treba da izvrše nadogradnju na noviji operativni sistem, više vole da plate Microsoftu za produženu podršku, što bi održalo njihove sisteme zaštićenim

Windows Server 2003 je zvanično stigao do kraja podrške 14. jula, pa serveri koji i dalje pokreću ovu verziju operativnog sistema više ne dobijaju zakrpe i bezbednosna ažuriranja, što u suštini znači da su ranjiviji za napade. Neke kompanije koje tek treba da izvrše nadogradnju na noviji operativni sistem, više vole da plate Microsoftu za produženu podršku, što bi održalo njihove sisteme zaštićenim, dok se ne prebace na noviji operativni sistem.
Međutim, ispstavilo se da Microsoft radi na tome da ovu opciju napravi pristupačnijom. ZDNet izveštava da korisnici koji su i dalje na Windows Server 2003 platformi pregovaraju sa Microsoftom o produženoj podršci, ali je novost da iz Redmonda nude popuste za one koji žele custom podršku. U nekim slučajevima, troškovi custom podrške su dostizali 3000 dolara mesečno, ali je Microsoft snizio ovu cenu na 1500 dolara za prvu godinu. Štaviše, Microsoft je spreman odmah da počne sa isporučivanjem zakrpi ako se korisnik složi sa uslovima.
Windows 10 će omogućiti instaliranje aplikacija na do 10 uređaja povezanih sa istim nalogom
Izvor: Softpedia
Sve informacije vezane za Microsoft, možete pogledati na našem Microsoft hub-u 
 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi