Microsoft: nemamo nameru da odustajemo od operativnog sistema za telefone

Windows Phone je jedan od proizvoda za koje su mnogi govorili da će Microsoft odbaciti, ali ova kompanija je spremna za skoru objavu preview verzije Windows 10 for phones platforme

Prošle godine je mnoštvo izveštaja govorilo da će Microsoft odbaciti neke od svojih proizvoda i fokusirati se u potpunosti na Windows i Office. A treba imati u vidu da su to kompanijina dva glavna proizvoda, koja generišu najveći deo profita, pa čak i pokrivaju gubitke nekih odeljenja kao što je ono koje pravi Surface tablet.
Windows Phone je jedan od proizvoda za koje su mnogi govorili da će Microsoft odbaciti, ali ova kompanija je spremna za skoru objavu preview verzije Windows 10 for phones platforme, čime jasno pokazuje svoje planove da nema nameru da u skorije vreme napusti telefone. A ako to nije dovoljna potvrda, onda ćemo reći da je direktor Microsoft-a Satja Nadela u intervjuu za ABC poručio da je “Windows Phone apsolutno tu da ostane”, potvrđujući tako još jednom da njegova kompanija namerava da nastavi investicije u mobilne proizvode.
Izvor: Softpedia
Sve informacije vezane za Microsoft, možete pogledati na našem Microsoft hub-u 
 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi