Greška

Došlo je do greške.

Microsoft neće kupiti TikTok poslovanje u SAD

14.09.2020 15:46 | 0 Biznis IT
Microsoft neće kupiti TikTok poslovanje u SAD


Microsoft i zvanično više nije u opticaju za kupovinu TikTok poslovanja u SAD. ByteDance, glavna kompanija koja je vlasnik popularnig servisa, je odbacila ponudu o akviziciji. Softverski gigant je to sada i zvanično potvrdio.

"Uvereni smo da bi naša ponuda bila dobra za korisnike TikToka, a istovremeno bi štitila interese nacionalne bezbednosti. Da bismo to uradili, napravili bismo značajne promene kako bismo osigurali da usluga ispunjava najviše standarde za sigurnost, privatnost, bezbednost na mreži i borbu protiv dezinformacija, a ove principe jasno smo objasnili u našoj avgustovskoj izjavi. Zainteresovani smo da vidimo kako će se servis razvijati u ovim važnim oblastima", stoji u saopštenju Microsofta.

 

Pogledajte još: Oracle bi mogao imati prednost nad Microsoftom kada je u pitanju kupovina TikTok-a


Microsoft je ranije objavio planove o kupovini TikTok poslovanja u Sjedinjenim Američkim Državama. Objava je usledila nakon što je američki predsednik potpisao izvršnu uredbu koja bi ByteDance-u zabranila transakcije od 20. septembra zbog zabrinutosti po nacionalnu bezbednost, a kompanija je uslovljena da proda platformu za deljenje videa firmi iz SAD.

U međuvremenu, ByteDance je kao svog tehnološkog partnera u SAD izabrao Oracle, koji će biti zadužen za upravljanje podacima korisnika. Neki izvori sugerišu da će Oracle kupiti i deo akcija TikTok-a.

Izvor: Neowin

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Nokia 9.3 verovatno još nije spreman, sledeći stiže Nokia 7.3

Intel potvrđuje razvoj Tiger Lake-H procesora sa osam jezgara

10604
10605
10606
10607
10608
10609