Greška

Došlo je do greške.

Microsoft navodno testira AMD i ARM čipove za buduće Surface proizvode

01.07.2019 15:00 | 0 Mobile
Microsoft navodno testira AMD i ARM čipove za buduće Surface proizvode


Microsoftovi Surface proizvodi uglavnom koriste Intel čipove, iako je kompanija koristila ARM čipove za neke Surface proizvode dosta godina ranije. Kompanija izgleda razmišlja o povratku na ARM, ili čak o korišćenju AMD čipova za nove Surface proizvode. Novi izveštaj sugeriše da je Microsoftova saradnja sa Intelom na "klimavim nogama", te da kompanija testira AMD i ARM čipove za buduće proizvode.

Izveštaj pominje da Microsoft testira AMD Picasso SoC za varijantu Surface Laptopa, a istovremeno testira i Snapdragon čip za budući Surface Pro model. Pro uređaj, koji koristi ARM čip, se navodno razvija u Microsoftovom kampusu u Redmondu.

 

Pogledajte još: Microsoft zvanično predstavio 50-inčni Surface Hub 2S


Takođe je pomenuto da Microsoft razvija i sopstveni čipset, pod nazivom Excalibur, te da kompanija blisko sarađuje sa Qualcommom kako bi ovaj čipset načinila da bude zasnovan na Microsoftovim specifikacijama kako bi bolje radio uz Windows 10.

Ovo ne znači da će Microsoft u potpunosti odbaciti Intel. Kompanija planira da ponudi nove verzije Surface Book, Pro i drugih uređaja koji će pored AMD i/ili ARM čipova imati i Intel čipove.

Izvor: Ubergizmo

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

RAGE 2 je prva igra sa podrškom za AMD-ovu novu FidelityFX tehnologiju

Lenovo Z6 je spreman za objavu 4. jula

10104
10105
10106
10107
10108
10109