Greška

Došlo je do greške.

Microsoft navodno razmatra kupovinu kompletnog TikTok servisa

07.08.2020 11:39 | 0 Biznis IT
Microsoft navodno razmatra kupovinu kompletnog TikTok servisa


Izvor Financial Times-a tvrdi da Microsoft ima planove da kupi kompletno poslovanje TikTok-a širom sveta, te da akvizicija neće biti ograničena samo na SAD i još nekoliko drugih zemalja. ByteDance bi, u ovom slučaju, i dalje bio vlasnik TikTok-ove ekvivalentne aplikacije za Kinu.

Globalni sporazum bi eliminisao probleme sa razdvajanjem funkcija i omogućio bi da TikTok korisnici iz jedne zemlje i dalje mogu da koriste aplikaciju kada posećuju drugu zemlju.

Pored navedenog, Microsoft je navodno pregovarao i o dodavanju sporazuma koji bi kompaniji dao rok od godinu dana da razdvoji TikTok od ByteDance-a i da se pozabavi problemima sa sigurnošću. ByteDance i Microsoft za sada nisu davali komentare po ovom pitanju.

 

Pogledajte još: Microsoft potvrđuje da planira da kupi TikTok


Ne predstavlja iznenađenje to što Microsoft makar pokušava da sklopi ovakav sporazum. Američki predsednik Donald Trump smatra da je TikTok pretnja dok god je u vlasništvu Kine i sugerisao je da bi bilo lakše kupiti kompletnu kompaniju nego samo njen deo. Ovo bi dodatno zadovoljilo Trumpove zahteve, a smanjilo bi šanse da servis bude zabranjen u SAD, čime bi izgubio preko 100 miliona korisnika.

Za sada ne postoje garancije da će kupovina ovog obima biti sprovedena u delo, a ukoliko se to i desi još veći izazov će biti kompletno razdvajanje servisa od ByteDance vlasništva u određenom vremenskom periodu.

Izvor: Engadget

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Intel Tiger Lake će biti predstavljen 2. septembra preko virtuelne prezentacije

HTC Wildfire E2 je već u prodaji, iako nije ozvaničen

10604
10605
10606
10607
10608
10609